Ga naar de inhoud

2024 Studie Biologicals

Plus beeldmerk | Nadavos

Studie Biologicals

De recente ontwikkelingen op het gebied van biologicals zijn veelbelovend. Echter de huidige biologicals hebben niet bij alle patiënten voldoende effect.

Dit zien we terug doordat er steeds meer patiënten naar ons worden verwezen met een ongecontroleerd astma onder biological gebruik. Ook zijn er patiënten die verschillende biologicals hebben geprobeerd, maar hier onvoldoende op reageren of last hebben van bijwerkingen. Daarnaast zijn er patiënten met een ernstig ongecontroleerd astma die niet voor een behandeling met biologicals in aanmerking komen. Gelukkig kunnen we deze patiënten een revalidatie op hoogte aanbieden.

Onze laatste data analyses laten zien dat de verbetering in astma controle en astma gerelateerde kwaliteit van leven vergelijkbaar is voor alle patiënten met een ongecontroleerd ernstig astma, onafhankelijk van biological gebruik. Dit is goed nieuws! 

Figuur 1 % patienten dat bij opname een biological gebruikt, een biological heeft gebruikt, geen biological gebruikt of heeft gebruikt.

Figuur 2 Verbetering in astma controle voor en na behandeling in het NAD voor de verschillende groepen.

Figuur 3 verbetering in astma gerelateerde kwaliteit van leven voor en na behandeling in het NAD voor de verschillende groepen.

 

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord