Resultaten

ISO

Een van de resultaten waar het NAD aan voldoet is aan de internationale ISO 9001:2015 criteria.
In 2021 is het NAD opnieuw gecertificeerd.

2021 ISO
ISO - Nederlands Astmacentrum Davos | Zwitserland

Karin Fieten promoveerde in december 2017

Karin Fieten - Nederlands Astmacentrum Davos | Zwitserland

“Complex care for complex eczema in children”.

Een belangrijk onderdeel van dit proefschrift is de DAVOS trial. Dit is de eerste gerandomiseerde trial die het effect van hooggebergtebehandeling bij kinderen met eczeem (en vaak ook astma) onderzocht.

Opname in het Nederlands Astmacentrum Davos werd vergeleken met een intensief, persoonlijk en multidisciplinair behandelprogramma in Nederland. In beide groepen verbeterde het eczeem aanzienlijk. De Davos-kinderen hadden direct na terugkomst nauwelijks nog ziekte activiteit. Tijdens de follow-up raakten ze geleidelijk dit voordeel weer kwijt, terwijl de controle groep stabiel bleef

ISAF 2018 – Karin Fieten – Poster Prize

Allergy 2019 – Karin Fieten – Artikel

Op Zorgkaart Nederland wordt het NAD door patiënten hoog gewaardeerd

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 95 % van de patiënten het astma goed onder controle kunnen krijgen tijdens de behandeling in het NAD. Resultaten laten zien dat onder andere de kwaliteit van leven, de longfunctie, de ontsteking en de loopafstand verbeteren.

Daarnaast kan de helft van de patiënten met prednisolon in onderhoud de prednisolon stoppen. En bij de patiënten die niet kunnen stoppen kan de dosering prednisolon gehalveerd worden.

www.zorgkaartnederland.nl

Heeft u een vraag ? Wij staan u graag te woord.