Kind met astma

Een kind met astma is doorgaans goed te behandelen. Astma is een chronische ziekte (ontsteking) aan de luchtwegen en komt ook voor bij kinderen. Kenmerken van een kind met astma zijn: vaak hoesten, een piepende of snelle ademhaling en/of benauwdheid. Het is daarom raadzaam om bij deze symptomen de huisarts te raadplegen en uw kind te laten onderzoeken.

Astma bij kinderen herkennen

Een (long)arts kan vaststellen of uw kind daadwerkelijk astma heeft. Hiervoor zijn verschillende methodes zoals een longfunctieonderzoek. Uiteraard zal de arts uw kind ook lichamelijk onderzoeken en de longen beluisteren. Vooral bij jonge kinderen is het vaststellen van astma lastig. Voor het bovengenoemde longfunctieonderzoek moet het kind bij voorkeur 6 jaar of ouder zijn. Wij behandelen astma bij kinderen vanaf 16 jaar.

Kind met astma | Nederlands Astmacentrum Davos

Kind met astma behandeling

Om astma bij kinderen te behandelen zijn er 2 methodes:

  • Niet medicamenteuze behandeling

Dit is een behandelmethode waarbij geen medicatie wordt gebruikt. Er wordt naar de prikkels gekeken die de astma veroorzaken of versterken zoals allergenen, huisdieren, rokers in huis, huisstofmijt, conditie van het kind etc.

  • Medicamenteuze behandeling

Hierbij wordt medicatie gebruikt om de astma te behandelen zoals corticosteroïden of luchtwegverwijders (inhalator). Deze zijn uiteraard geheel afgestemd op de persoonlijke situatie van het kind.

Hooggebergte behandeling in Davos

Onze behandelmethode bestaat uit verschillende disciplines. Lees hier meer over onze hooggebergtebehandeling. Het hooggebergteklimaat in Davos te Zwitserland – waar onze kliniek is gevestigd – heeft een zeer gunstig effect op astma. Er zijn simpelweg minder prikkels aanwezig waardoor de onderliggende ziekte beter kan herstellen.

Daarnaast omvat onze behandeling ook zaken als fysiotherapie, psychologie en voeding. Mede hierdoor kunnen wij astma bij kinderen goed behandelen.

Wilt u meer weten over onze behandeling? Dan bent u uiteraard welkom met al uw vragen omtrent astma bij kinderen. Onze behandeling valt (onder bepaalde voorwaarden) gewoon onder de verzekerde zorg. Neem dus direct vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u een vraag ? Wij staan u uiteraard graag te woord.