Astma medicijnen

Voor de behandeling van astma kunnen medicijnen gebruikt worden. Astma is niet te genezen, maar wel goed te behandelen. De medicatie wordt volledig afgestemd op de patiënt, in samenwerking en overleg met de longarts. Met het gebruik van de juiste medicatie voel je je beter en kunnen de klachten flink afnemen.

Soorten medicatie voor astma

Er zijn 2 soorten medicijnen voor de behandeling van astma:

  • Luchtwegverwijders

Luchtwegverwijders worden via een pufje (inhalator) gebruikt bij klachten. Deze werken doorgaans binnen een half uur na toedienen. De luchtwegverwijder zorgt ervoor dat de spieren rond de luchtwegen minder samentrekken en er zo meer ruimte voor de luchtwegen ontstaat.

  • Ontstekingsremmers

Bij langdurige klachten worden onstekingsremmers voorgeschreven. Deze werken op langere termijn en remmen de ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen. Deze medicatie wordt ook via inhaleren – inhalatiemedicijn – toegediend.

Astma medicijnen | Nederlands Astmacentrum Davos

Bijwerkingen astma medicijnen

Door het gebruik van medicijnen kunnen bijwerkingen ontstaan. Sommige luchtwegverwijders kunnen trillingen (in de handen) en hartkloppingen veroorzaken.

Bij de onstekingsremmers kunnen bijwerkingen als tanderosie, heesheid en/of een schimmelinfectie in de mond optreden. Na het toedienen van de ontstekingsremmers adviseren wij om de mond te spoelen of de tanden te poetsen om deze bijwerkingen te minimaliseren.

Astma behandeling in Nederlands Astmacentrum Davos

Onze hooggebergtebehandeling is een combinatie van een prikkelarme omgeving met een behandeling op maat. Wij bieden een intensieve behandeling voor astma op medisch, fysiotherapeutisch, verpleegkundig, psychologisch en beweegkundig gebied.

Onze patiënten geven aan zeer veel baat te hebben bij deze behandeling. Ook wanneer er al talloze behandelingen zijn geprobeerd kunnen wij u goed helpen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze behandelmethode.

Heeft u een vraag ? Wij staan u graag te woord.