Astma behandeling

Een behandeling van astma is zeer goed mogelijk, en met de juiste behandeling of medicatie is astma goed onder controle te houden. De behandeling van astma bestaat uit een aantal stappen. Daarnaast kan astma ook behandeld worden zonder medicijnen.

Stappenplan behandeling astma

Heeft u astma of denkt u dat uw kind astma heeft? Dan gaat de behandeling van astma veelal volgens de volgende stappen:

  1. Consulteer uw huisarts.

Uw huisarts kan u of uw kind onderzoeken en vaststellen of er mogelijk sprake is van astma. Veelal zal de huisarts u doorsturen naar een longarts.

  1. Testen en diagnose

De longarts zal met behulp van verschillende onderzoeken vaststellen of er sprake is van astma. Dit kan gebeuren door een longfunctietest die bepaalt wat uw longinhoud is. Daarnaast kan een provocatietest worden gedaan die onderzoekt hoe goed uw longen werken. Op basis hiervan (en andere tests) kan de longarts een behandelplan maken.

Astma behandeling
  1. Behandelplan

Zodra de diagnose is gesteld en het behandelplan is opgesteld kan er begonnen worden met de behandeling. Deze is vaak langdurig en zal de klachten van astma verminderen.

  1. Medicijnen of niet?

De behandeling zal met of zonder medicijnen gebeuren, daar kun je hier meer over lezen. Uiteraard overlegt de longarts met u en worden de verschillende opties doorgenomen.

Astma behandeling Davos

In ons astmacentrum te Davos in Zwitserland hebben wij al talloze patiënten met (ernstige) astma behandeld. Na doorverwijzing van de longarts kunnen wij onze behandeling in Zwitserland zeer goed toepassen. Onze behandeling is zeer effectief doordat wij in het hooggebergte omringd zijn door schone en prikkelarme lucht. Dit maakt onze behandeling uniek! Overigens kunt u de behandeling van uw astma veelal gewoon via de verzekering indienen.

Meer weten over Nederlands Astmacentrum Davos? Of heeft u vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met uw vragen, wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag ? Wij staan u graag te woord.

+31 6 31 00 29 05
Stuur een e-mail