Hoe verloopt de verwijzing naar het Nederlands Astmacentrum Davos?

Bent u 16 jaar of ouder?

Heeft u aanhoudend longklachten ondanks medicatie en zorg van uw huisarts en longarts? Ervaart u hierdoor beperkingen in het dagelijks leven? Dan is dit een reden om verder te kijken of uw longarts, als verwijzer naar het NAD, voor een verwijzing wil zorgdragen. Daarna kunnen wij onderzoeken of een opname en behandeling in ons astmacentrum mogelijk is. Wij zoeken samen met u naar de oorzaak van uw blijvende klachten en maken samen met u een persoonlijk behandelplan.

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.
Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een verwijzing naar het NAD? U kunt hiervoor op onze website een vragenlijst invullen.

De verwijzing 

Voor behandeling in het NAD is een verwijzing van uw eigen longarts nodig. Hij of zij kan beoordelen of een behandeling zinvol en noodzakelijk is. Bij vragen kan uw longarts altijd contact opnemen met een van de specialisten van het NAD.
Vervolgens verzoeken wij uw longarts om het aanmeldingsformulier in te vullen en naar ons te sturen. Wij nemen na ontvangst zo spoedig mogelijk contact met u en uw longarts op.

Na de aanmelding
Na ontvangst van het aanmeldingsformulier onderzoekt het opname team of wij iets voor u kunnen doen. Er zal een Skype afspraak in een kliniek in Nederland met onze intake verpleegkundige en een longarts in Davos worden gepland. Hierbij is het is van belang om een goed beeld van u en uw astma te krijgen en ook van eventueel bijkomende aandoeningen. Dit doen we zodat we weten waar rekening mee gehouden moet worden tijdens uw verblijf in Davos.

Verzekerde zorg
Klinische longrevalidatie in het Nederlands Astma centrum in Davos is door de ziektekosten verzekeraars erkende en verzekerde zorg
Zij toetsen of er sprake is van ernstig astma en of maximale zorg in Nederland heeft plaatsgevonden aan de hand van een aantal criteria. Als dat zo is krijgt u een machtiging en bent u verzekerd van de zorg in het Nederlands Astmacentrum Davos.

Heeft u een vraag ? Wij staan u graag te woord.