Ga naar de inhoud

Patiënt met astma

Plus beeldmerk | Nadavos

Op weg naar een gezondere toekomst

Een patiënt met astma heeft een chronische ontstekingsziekte van de luchtwegen. Astma betekent overgevoeligheid voor prikkels in de inademingslucht die tot vernauwing van de luchtwegen leidt met symptomen van benauwdheid, piepen en hoesten.

NAD – Lange patiëntenfilm 2022

Plus beeldmerk | Nadavos

Informatie

Hieronder staan een aantal video’s die mogelijk verhelderend werken.
De video’s gaan over:

* Hoe ademhalen in zijn werk gaat
* Wat gebeurt er in de longen als je astma hebt
* Hoe werken de longen
* Hoe werken de longen: bronchiën

De eerste video staat op de NAD website met dank aan www.biologielessen.nl
De laatste drie video’s mogen we op onze website delen met dank aan www.longfonds.nl

Ervaring van patiënt

De opname in het NAD heeft mij veel gebracht. Er wordt door alle disciplines meegekeken naar alle aspecten van je astma en leven. Er is veel tijd en persoonlijke aandacht voor je. Als je als patiënt in het NAD komt, gaat het in Nederland vaak al een lange tijd niet goed en denk je goed te weten waar dit door komt. Eenmaal in het NAD wordt je astma zo goed in kaart gebracht, dat je toch nog veel nieuwe inzichten krijgt. De workshops dragen hier ook aan bij, net als het hooggebergte. Je gaat naar huis met een persoonlijk astmaplan. Ik kan een behandeling in het NAD zeker aanraden!

Plus beeldmerk | Nadavos

Astma

Astma is helaas niet te genezen. Daarom is de behandeling gericht op een zo goed mogelijke controle over het astma. Dit betekent dat de patiënt met astma zo min mogelijk last heeft van symptomen, geen noodmedicatie hoeft te gebruiken en een normaal activiteiten- en een leefpatroon zonder beperkingen heeft.

Bij ernstig astma zijn er hoge doses medicatie nodig om de controle over het astma te behouden, of lukt het niet om ondanks veel medicatie het astma onder controle te krijgen. Bij moeilijk te behandelen astma spelen er bovendien vaak nog andere factoren of aandoeningen.

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord