Ga naar de inhoud

Gastenboek

Plus beeldmerk | Nadavos

Gastenboek

Gastenboek | Nadavos

Dag NAD,

Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze super mooie Mijlpaal 125jaar Nederlands Astma centrum Davos! Ik kijk vol plezier terug op de werkperiode die ik voor jullie heb mogen vol brengen.

Groetjes,
Rebecca Bos

Gastenboek | Nadavos
Gastenboek | Nadavos

Gefeliciteerd met deze mijlpaal. En natuurlijk bedankt voor alles de afgelopen jaren.
Ik hoop dat er minimaal nog 125 jaar bij mogen komen.
Lieve groet,
Mieke Wierenga

Gastenboek | Nadavos

Gefeliciteerd Davo 125 jaar
Ik weet zeker dat jullie nog lang zullen bestaan want in de bergen daar is mijn bestaan daar kan ik alles aan

Gastenboek | Nadavos
Ansichtkaart 4 | Nadavos
Ik was in 1986 in de Antilopen groep in Davos. In die tijd verhuisd van het oude gebouw naar het nieuwe Paul Zuidema huis. Van een 1 persoons kamer ineens een kamer delen. Soms best moeilijk maar vriendschap voor het leven aan over gehouden. Leuke dingen: Disco in de Mittelschule, hele seizoen skiën, de lieve dokter De Jong, het sporten in de sportzaal, de sauna, de eekhoorntjes op de hoge promenade , het hardlopen om de davosersee, zwemmen in het dorp en natuurlijk HCD. Als ik terug ben in Davos voor skivakantie altijd weer een wedstrijd van HCD bekijken. Mijn kinderen met het HCD en Davos virus aangestoken. Erg veel geleerd. Eenmaal terug in Nederland vertelde ik de dokter wat hij mij moest voorschrijven 😄. Het leven in de groep was niet altijd gemakkelijk evenals de therapieën, maar dat hoorde erbij. Als ik nu in Davos ben, is er elk jaar weer verandering. De tijd vliegt…ik heb het geluk dat ik die veranderingen kan zien. Er zijn helaas een aantal groepsgenoten voor wie dit geluk niet is weggelegd. NAD keep up the good work! Hopelijk komt er nog eens een reünie in Davos van 1986-1987. Harma Klein
Van harte gefeliciteerd met het 125 jarig bestaan van het NAD! Hopelijk mag het 250 worden of 1250 jaar. Nog mooier zou het zijn als astma tegen die tijd uit de wereld is. Ik wil alle behandelaren en verpleegkundigen, het hele team, bedanken voor de geweldige hulp en ondersteuning die ik dit jaar (en 10 jaar geleden) gehad heb. Wat zouden wij longpatiënten moeten als het NAD en jullie er niet waren. Heel erg bedankt voor alles. Het is nu december, dus ook alvast fijne feestdagen en de beste wensen voor het volgende jaar! Groeten, Fokko en Karin van der Leest
Ansichtkaart 4 | Nadavos
Ansichtkaart 10 | Nadavos
Beste allemaal van het nad, Wat zijn jullie allemaal echt top. Ik ben nu 2 keer bij jullie geweest en echt een super behandeling gehad. Zo goed opgeknapt. En er naast de behandeling nog veel plezier gehad. Natuurlijk mis je de mensen thuis maar jullie maakte er altijd nog wat leuks van naast de dingen die we aan therapie deden. Heel erg bedankt allemaal jullie zijn echt een super team en natuurlijk gefeliciteerd met jullie 125 jaar. Lieve groetjes van Suzanne Roos
Gastenboek | Nadavos

Van Harte gefeliciteerd met jubileum

Mirjam Craemers

Ansichtkaart 1 | Nadavos
Ansichtkaart 6 | Nadavos

Gefeliciteerd hoor NAD.

125 jaar wat een tijd. Na een reis van vele jaren nu in Clavendel geland en op naar de volgende 125 jaar.

Iedereen een mooi 2023 toegewenst.

Rolf en Karin Out

Van harte gelukgewenst met het 125 jarig bestaan.

Oprecht hoop ik dat er nog 125 jaar mogen volgen, in welde vorm dan ook.

Respect voor Tim en zijn team die er alles aan doen om dit te bereiken.

Hartelijke groet,
Maarten van Nierop

Ansichtkaart 9 | Nadavos
Gastenboek | Nadavos

Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

En geweldig dat jullie deze reünie organiseren. Ik verheug me er op!

Tot straks, Liesbeth. (Verpleegkundige 1985-1989)

Liesbeth van der Hulst- van der Krogt

Ansichtkaart 2 | Nadavos

Van harte gefeliciteerd met Uw 125 jarig jubileum!

Ik hoop van harte, dat in Uw mooie astmacentrum in Davos , veel patiënten , hard werkend, maar ook genietend van uw goede zorgen en schone zuivere lucht in een prachtige omgeving , veel baat hebben.

Hartelijke groeten, Anne van Tilburg, (aspirant) bestuurslid, VND

Ansichtkaart 4 | Nadavos
Ansichtkaart 4 | Nadavos

Van harte gefeliciteerd met het 125 jarig jubileum, NAD‘ers! Het behandelbeleid in het hooggebergte liep al jaren vooruit op het huidige gedachtengoed van positieve gezondheid. Mooi werk! Zelf heb ik daar gedurende 6 jaar aan mogen bijdragen eind jaren tachtig/begin jaren negentig , werkzaam op de kindergroepen. Het waren gouden jaren.

Heel veel succes en een feestelijk jaar toegewenst.

Femke Wink

Beste medewerkers, patiënten en betrokkenen,

Wat een lange geschiedenis kent het NAD al en wat mooi dat, ondanks alle onrustige periodes die het kent en gekend heeft, er nog steeds mensen voor lichamelijk en fysiek herstel naar Davos kunnen.

Vele mensen, patiënten maar ook medewerkers die in deze mooie omgeving mochten werken hebben door dit verblijf een verhoogde kwaliteit van leven kunnen ervaren.Met ons gezin hebben we er een geweldige periode gekend die we voor geen goud hadden willen missen. Een ervaring die op een fijne manier in onze herinnering blijft opgeslagen. Dank hiervoor.

Nogmaals van Harte Gefeliciteerd,

Een allerbeste groet,
Monique Coolen en (Hans Cuijpers en de kinderen)

Ansichtkaart 4 | Nadavos
Ansichtkaart 4 | Nadavos

Gefeliciteerd met dit jubileum: 125 jaar medische zorg voor de Nederlandse Astmapatient in Davos!

Graag kijk ik terug op mijn werkperiode hier in 1999 en dankbaar voor deze onvergetelijke tijd.

Ik kijk uit naar het weerzien met oud collega’s!

Marie-Monique Mantovani

Lief Astmacentrum,

Samen met al je zorgprofessionals sta je al 125 jaar klaar voor al die Astmapatiënten die jou zorg Hoognodig hebben, dank voor alle Kracht, Hoop en Liefde.

Hans Govers

Ansichtkaart 10 | Nadavos
Gastenboek | Nadavos

Zoveel aan jullie te danken, dus van harte gefeliciteerd met het 125 jarig bestaan 🥳 Zoals beloofd onze trouwfoto van 22 augustus 2022

Hartelijke groet,

Yvon van de Velden en Mike Lodewijks

Ansichtkaart 10 | Nadavos
Ansichtkaart 8 | Nadavos

Mooie herinneringen heb ik aan mijn tijd in Davos. In 1993-1994 mocht ik hier een jaar werken als medewerker gezondheidsvoorlichting. Een project gelieerd aan de promotie van Tom Deenen, de psycholoog. Veel geleerd en ook veel genoten van de prachtige omgeving met alle mogelijkheden die deze biedt! Toen wist ik nog niet dat ik longarts zou worden. Ik studeerde immers Voeding van de Mens aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Mijn ervaring in Davos heeft wel mede een rol gespeeld in mijn keuze om toch nog een studie geneeskunde op te pakken en me te specialiseren in Longziekten! Misschien is het toch niet helemaal toevallig dat ik nu werk bij Merem, het oude Astmacentrum Heideheuvel!

Eline bij de Vaate

Van harte gefeliciteerd met het 125-jarige jubileum! Van 1976 tot 1978 werkte ik in het astmacentrum; eerst als ‘crechemeisje’ en daarna assisteerde ik bij het onderzoek van Bert Roldaan. Ik ontmoette daar ook Erna, die voor haar astma werd behandeld. We zijn elkaar altijd blijven zien en zeiden altijd: we gaan nog een keertje naar Davos. En in juni jl. is het er – na 45 jaar – eindelijk van gekomen!

Margreet van Donselaar

Gastenboek | Nadavos
Ansichtkaart 1 | Nadavos

Al 125 jaar hoogtebehandeling; proficiat!
Op naar de volgende 125!

Anita Zandvoort-Haandrikman

Geachte directie, artsen en verplegend personeel.

Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, ik heb tijdens al mijn opnames in het NAD het gewenste resultaat behaald namelijk weer met een kwaliteit vanleven gevoel terug naar Nederland.. Ik hoop dit nog lang vol te houden. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alles wat jullie voor mij hebben betekend.

Met vriendelijke groet Erik van de Weerd

Ansichtkaart 4 | Nadavos
Gastenboek | Nadavos

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal, en nog heel veel mooie jaren.

Ik ben in 2017 en in 2020 3 maanden in het NAD opgenomen en zo goed ben opgeknapt en een super tijd gehad bij jullie.

Het Nad is echt op!

Graag wens ik jullie alle goeds toe, lieve groet van: Suzanne Roos

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal, hoop van harte dat jullie nog heel lang jullie geweldige werk kunnen voortzetten.
Ik ben in 2008 drie maanden in het NAD opgenomen en denk er nog steeds met veel liefde en dankbaarheid aan terug.

Graag wens ik u allen alle goeds toe, lieve groet Corrie Vogel.

Ansichtkaart 2 | Nadavos
Ansichtkaart 2 | Nadavos

Lieve allemaal!

Wat prachtig dat dit bestaat! Davos heeft mij meerdere keren echt weer op de been gekregen! In Nederland geen 100 meter meer kunnen lopen en daar lekker wandelen en sporten. En natuurlijk medicijnen verminderen! Echt geweldig gevoel en een geweldige omgeving!

Het personeel bedankt voor alle goede zorgen, de mensen van de vnd bedankt voor alles eromheen en alle patiënten voor een leuke tijd! Ondanks dat je er zit met mensen die je niet zelf uitkiest, toch erg naar mijn zin gehad!

Ik hoop natuurlijk dat het voor mij voorlopig niet nodig is (lang leve de nieuwe medicijnen) maar echt zó noodzakelijk dat het blijft bestaan! Zoveel mensen hebben er baat bij!

Bedankt!!

Sabrina Meijer

Hallo allemaal, van harte gefeliciteerd!

Wat mooi dat het NAD al zo lang mensen mag helpen. Dertig jaar geleden voor het eerst opgenomen en iedere keer als het niet meer lukte thuis was er gelukkig het NAD. Hier op de kindergroepen een fantastische tijd gehad en later bij de volwassenen ook. Heb hier leuke lieve mensen leren kennen waaronder mijn vrouw Simone.
Nu ook hier in Davos met onze zoon Dani van 12, het lukte niet meer thuis en nu na zes weken een heel ander kind. Ook op papier! Dus ik hoop dat de zorgverzekeringen dit gaan zien. Erg dankbaar dat het centrum er nog is en we er gebruik van konden/mochten maken. Heb ook erg goede herinneringen aan het personeel. De groepsleiding, de leraren, de artsen, verpleging en eigenlijk iedereen. Hoop dat het NAD nog lang mag bestaan!

Daniel, Simone Siemens en kids

Screenshot_2022-04-14-11-59-39-54_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6-800x1778
Gastenboek | Nadavos
Gefeliciteerd met het 125 jarig bestaan. Ik hoop dat jullie je nog lang mogen inzetten voor een enorme kwetsbare groep mensen. Megan van Laar

Hartelijk gefeliciteerd met jullie 125 jarig bestaan. Een hele prestatie. Ik hoop dat jullie je nog lang mogen inzetten voor een enorme kwetsbare groep mensen. Ik ben dankbaar dat ik bij jullie in het NAD heel veel heb mogen leren.

Petry Spijkers

Ansichtkaart 2 | Nadavos
Ansichtkaart 9 | Nadavos

Tussengroep 1981-1983

Wat een fijne tijd. Veel geleerd, veel gedaan. Davos heeft nog steeds een plekje in mijn hart. Minimaal 2 x per jaar gaan we een WE naar het voormalig SAN en slapen dan in het Amaron hotel. Nostalgie. Met mijn astma gaat het sinds die tijd goed. Ik mag me niet beklagen. Fijn dat het na 125 jaar nog steeds bestaat. Ik kom graag een keertje kijken in het nwe NAD/SAN.

Gefeliciteerd en op naar de volgende 125 jaar, want het is nog steeds nodig.

Glg Wilma Slangen-Meijers

Mijlpaal! Nog vele vele (bestaans) jaren!

Margaret van Mierlo

Ansichtkaart 8 | Nadavos
Ansichtkaart 11 | Nadavos

Wauw NAD bestaat al 125 jaar! 🥳
Gefeliciteerd met deze bijzondere jubileum, dat mag gevierd worden. Mooi dat het er is en hopelijk blijft het nog lang bestaan. Want het NAD doet goede dingen.

Ik ben er 8 weken geweest en wat ben ik ervan opgeknapt. Ben blij dat ik toen die kans heb gekregen en heb aangepakt. Alle medewerkers zijn professionele mensen en weten wat ze doen en weten waar ze het over hebben. Ze zijn allemaal heel behulpzaam en bieden een luisterend oor. Echt allemaal top mensen. Ik heb er een prachtige leerzame tijd gehad. En heb meer lucht en energie van gekregen! Als ik de kans weer krijg dan ga ik zeker weer terug. Maar nu voorlopig eerst even niet meer. 😉
Iedereen de fijne warme groetjes van mij in het NAD.

Heel veel liefs en de groetjes van Hendriëtte de Jonge.

Gastenboek | Nadavos

Van harte gefeliciteerd met jullie 125 jaar bestaan van het Nederlands Astmacentrum.
Bedankt dat ik namens jullie weer wat vrijer kan ademen.En dat mijn conditie ook beter is geworden, mede dankzij jullie inzet en het geweldige team van behandelaars. Ga zo door met jullie mooie en goede werk.

John Exterkate

Ansichtkaart 4 | Nadavos
Ansichtkaart 8 | Nadavos

Gefeliciteerd met het 125 jarig bestaan!! Opgenomen geweest bij de vossen, tussengroep en antilopen van 1986 tm 1988. In 1989 nog voor k.k.o

En daarna pas weer in 2008 voor 13 weken
Wat een verschil was dat zeg. Om eerst als kind en jaren later als moeder te worden opgenomen. Maar wat heb ik er een baat bij gehad. Tip kliniek!!

Bianca Huisman-Pol

Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal,

tot over een paar weken !!

gr Henk Meerman

Ansichtkaart 4 | Nadavos
Ansichtkaart 1 | Nadavos

Beste AN team

Van harte gefeliciteerd met 125 jaar NAD.
En veel succes voor de toekomst.

Jullie voormalige medewerker uit de dieetkeuken van 1987-1990.

Beste groeten
Jeroen Scheink

125 jaar NAD, wat een enorme tijd. Ik hoop dat er nog vele jaren mogen volgen want ik weet wat een bijzondere, helende plek het NAD is voor mensen met zeer ernstige astma. Niet alleen de positieve effecten van de lucht in het hooggebergte dragen daar aan bij maar zeker net zo zeer de enthousiaste , professionele en eindeloze inzet van al het personeel. Als stagiair in 1987, denk ik nog vaak terug aan deze fijne werkplek. Ik wens medewerkers en patiënten fijne feestelijkheden toe ter gelegenheid van dit jubileum.
Ansichtkaart 10 | Nadavos
Ansichtkaart 9 | Nadavos

Hai hai,

Ik heb een pittige, maar fantastische tijd gehad in Davos.
Ik denk nog vaak terug aan de tijd dat ik er zat. Ik zat bij de vosjes. We deden aan skiën, wandelen, langlaufen en zelfs nacht slee rijden. Zonder mijn astma had ik deze ervaringen nooit opgedaan.
Ik hoop dat het NAD nog lang mag blijven bestaan en dat er nog vele mensen met (ernstig) astma hier een mooie en fijne tijd mogen beleven!

Liefs van Sylvia Verhoog

13 maanden in Davos geweest, toen aan de Symondstrasse (1989-1990). Als 11-jarige een enorm avontuur, waarin je ook in die tijd je familie in Nederland mist. Goede tijden en mindere tijden meegemaakt die ook vormend zijn geweest voor later. Zowel op lichamelijk gebied als geestelijk. Ben zeer dankbaar voor de behandeling die ik daar heb mogen ervaren. Die heeft ervoor gezorgd dat ik een nagenoeg normaal leven kan leiden en goed met mijn astma en medicijnen om kan gaan. Ik hoop dat jullie er nog eens 125 jaar aan vast mogen plakken en veel mensen mogen en kunnen helpen.

Met hartelijke groet,
Gaby Van Baal

Ansichtkaart 9 | Nadavos
Ansichtkaart 8 | Nadavos

Hallo allemaal daar in Davos!

Mogelijk zie ik jullie binnenkort weer in Zwitserland, de aanvraag is gedaan om hopelijk weer snel te mogen herstellen bij jullie na weer twee jaren toch wel afzien. Ik ben blij dat jullie er zijn. Vanuit Nederland alvast wat groeten en vast tot snel.

Groeten Diana

Van harte gefeliciteerd, Nederlands Astmacentrum Davos met jullie 125 jarig bestaan.
Het waren soms benauwde tijden, maar jullie hebben de zelfde instelling als de patiënten die jullie behandelen.
Een sterk karakter en een onvoorstelbaar doorzettingsvermogen. Ik wens jullie alle succes voor de toekomst.
Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie toewijding, professionaliteit en alles wat het NAD voor me betekent heeft
In tijden dat ik het niet meer wist. Mijn opnames hebben er in hoge mate aan meegewerkt dat ik nu nog steeds goed functioneer.
Proost op nog vele mooie jaren astmabehandeling in Davos,

Gr. Erik Elferink

Ansichtkaart 14 | Nadavos
Ansichtkaart 4 | Nadavos

Op naar de volgende 125 jaar (in het belang van alle ernstige astma patiënten)!

Hartelijke groeten,
Irene van Schoonhoven
Bn-er en patiënt in Davos 2018/2019

Beste NAD-ers,

Van harte gelukgewenst met het 125-jarig bestaan van het Nederlands Astmacentrum Davos, voorheen Nederlandsch Sanatorium. Ik kan na 13 werkzame jaren in Davos en vele jaren in diverse longartsenpraktijken gewerkt te hebben uit ervaring spreken, dat patiënten met ernstig astma vrijwel altijd veel baat hebben bij behandeling in het hooggebergte. Ondanks de imposante ontwikkeling op farmacologisch gebied – met name in de vorm van de biologicals- blijft een relatief kleine, maar in absolute zin niet te verwaarlozen groep patiënten aangewezen op de unieke omstandigheden in Davos om hun astma beter onder controle te krijgen en daarmee een significante en klinisch relevante verbetering in kwaliteit te bewerkstelligen. Mijn vurige hoop is dat alle partijen, die met ernstig astma van doen hebben, zich realiseren hoe waardevol het is de optie van behandeling in het NAD te behouden. Nederland mag best wat trotser zijn op het feit dat wij de mogelijkheid van hooggebergtebehandeling voor patiënten met ernstig astma in ons zorgpakket hebben.

Bert Roldaan

Ansichtkaart 4 | Nadavos
Gastenboek | Nadavos
Gefeliciteerd 125 jaar 🥳 De dag dat ik 55 jaar mag worden 🙈 Ga vooral zo door! Ik heb mega veel aan jullie gehad bedankt alsnog 🥳🥳🥳 Colinda Vermeulen vos
Ansichtkaart 14 | Nadavos
Ansichtkaart 10 | Nadavos

Personeel en Patiënten,

Van Harte gefeliciteerd! “125jaar” Het is zo gemakkelijk gezegd…..

Heel veel succes met de voortzetting van het mooie werk dat gedaan wordt in Davos !!

Dank voor alles wat ik geleerd heb bij jullie en ondanks het blijvende karakter van de aandoening nog steeds steun van mag ondervinden.

Eveneens een mooie nieuwe vakantieplaats ontdekt en op zoek naar een plek voor regelmatig bijtanken aldaar.

En zo nodig; Graag tot ziens!

Wim ( groep 24-05-2020)

Gefeliciteerd, met 125 jaar!
Is wel heel bijzonder, zeker gezien het feit hoevaak het NAD met sluiten is bedreigd!
Hennie Monrooij
Longfunctieanalist en POH

Ansichtkaart 4 | Nadavos
Ansichtkaart 2 | Nadavos

Beste medewerkers, artsen en bestuur,

Van harte gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum.
Ik hoop dat jullie nog vele jaren in het prachtige Davos werkzaam zijn en de juiste zorg mogen bieden aan de patiënten.

Jeanne Peterse

Gastenboek | Nadavos
Gastenboek | Nadavos

Dat het een mooi jaar mag worden en dat er natuurlijk nog vele volgen!

Rosan Niemeijer

Ansichtkaart 10 | Nadavos

Van harte gefeliciteerd met jullie 125 jarig bestaan en op een mooie toekomst voor veel mensen die astma hebben in Davos… mijn ervaring met mijn dochter is heel positief geweest en wat hebben jullie medewerkers veel kennis in de loop der jaren opgedaan! Dit vind je niet in een regulier ziekenhuis… zulke bevlogen medewerkers! Top!

Annemieke van Bommel

Ansichtkaart 6 | Nadavos
Ansichtkaart 6 | Nadavos

Ik ben in 2018 3 maanden in het NAD geweest en het gaat nog steeds goed met mij daar voel ik nog steeds dankbaarheid voor.
Mijn grootste dank gaat uit naar Dokter Rijssenbeek

Sjef Molenschot

Hartelijk gefeliciteerd!

Ik heb mooie herinneringen aan mijn 3-jarig verblijf in Davos van augustus 1973. – augustus. 1976. als medewerkster op de administratie.
Foto albums vol en prachtige mensen mogen ontmoeten.

Hopelijk blijven jullie nog heel lang dit mooie werk doen .

M vr groet
Geertje Bakker

Ansichtkaart 6 | Nadavos
Ansichtkaart 1 | Nadavos

Gefeliciteerd met jullie 125 jarig bestaan. Wat een mooie mijlpaal. We wensen jullie heel veel succes en blijven jullie met belangstelling volgen.

Hartelijke groet,
Martine Kruyning

Van harte gefeliciteerd met het 125 jarig bestaan!

Heel veel succes gewenst en op naar de volgende 125 jaar 😉

Hartelijke groet,
Miranda

Ansichtkaart 4 | Nadavos

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer