Ga naar de inhoud

Behandelplan

Plus beeldmerk | Nadavos

Wat houdt de behandeling in?

Persoonlijk behandelplan astma

Uw behandelproces begint met uitgebreide medische specialistische en interdisciplinaire diagnostiek van uw astma en uw hele gezondheid. Daarbij onderzoeken we ook welke gevolgen uw astma heeft in uw dagelijks leven. We kijken naar uw persoonlijke omstandigheden, vaardigheden en trainingsmogelijkheden en in hoeverre deze van invloed zijn op uw astma.

Elke patiënt heeft een eigen verhaal en eigen doelen in het leven. De doelen die u voor uzelf stelt zijn een belangrijk onderdeel van uw astma behandelplan. De behandeldoelen die in het astma behandelplan worden opgenomen worden door overleg tussen u en het team bepaald. Het behandelplan astma dat u dus samen met uw behandelaren opstelt zal specifiek en doelgericht zijn.

Veelal is het eerste doel dat uw astma goed onder controle komt zodat u minder last heeft van uw astma, dat u zich beter voelt en minder beperkingen heeft. Aan de hand van uw persoonlijk behandelplan pakken alle teamleden de behandeldoelen stap voor stap met u op.

Dit doen ze in:

• Persoonlijke consulten
Elke behandelaar gaat met u in gesprek over alle verschillende aspecten van uw astma en uw gezondheid en zoekt met u naar verbeterpunten. Het doel is uw astma goed onder controle te krijgen en ook weer terug in Nederland goed te houden met behulp van uw persoonlijk astma-actieplan.

• Interactieve gezondheidsvoorlichting
De ervaring en onderzoek leert ons dat wanneer u goed geïnformeerd bent over de aard van uw aandoening, u ook beter in staat bent er adequaat mee om te gaan. Deze kennis wordt in regelmatige scholing door verschillende disciplines met u gedeeld tijdens de gezondheidsvoorlichting.

• Trainingssessies
Er is veel aandacht voor revalidatie door bewegen en verbeteren van uw conditie. Dat kan met fitness, zwemmen, yoga, sport en spel in de gymzaal, tegelijkertijd zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen en actief te zijn in het prachtige berglandschap.

Aanmelden als verwijzer

Vul als verwijzer zo nauwkeurig mogelijk het verwijsformulier in samen met de laatste relevante medische gegevens. 

Ervaring van patiënt

 Een opname in het NAD is een heel goede actie (en misschien wel de enige) om een negatieve spiraal te doorbreken en (te starten) met jezelf weer op te bouwen. Het NAD team is zeer gemotiveerd om je daar optimaal bij te begeleiden, te helpen en te adviseren. Ik ben naar huis gegaan met nieuwe inzichten en ik heb in Davos een heel goede start kunnen maken met een proces waar ik thuis mee verder ga. Dankzij de multidisciplinaire aanpak heb ik nu een goed gevulde rugzak met tools om mijn gezondheid, maar ook mijn levenskwaliteit blijvend te verbeteren. Kon ik het klimaat en de schone lucht uit Davos ook maar mee nemen. Ik had dit al jaren eerder moeten doen!

Plus beeldmerk | Nadavos

Gezonde omgeving

De schone lucht in de bergachtige omgeving van Davos helpt om het astma tot rust te laten komen. Schoon betekent dat er minder prikkels in de lucht zitten. Daardoor worden uw luchtwegen minder geïrriteerd en kan het zijn dat u zich in de eerste week al beter voelt. Door de droogte op 1686 meter boven zeeniveau zijn er vrijwel geen huisstofmijten en schimmels. Door de hoogte en de sneeuw is het pollenseizoen korter en zijn er minder gras-  en boompollen. Davos ligt ver van grote verkeerswegen en industriegebieden, daardoor is er nauwelijks luchtverontreiniging. Het NAD is rookvrij en heeft veel aandacht voor een gezonde leefstijl.

Specialistische kennis en ervaring

Het Nederlands Astmacentrum Davos is al meer dan 125 jaar actief op het gebied van longziekten. Het team van specialisten van het NAD heeft zich nu al geruime tijd gespecialiseerd in de behandeling van ernstig astma.

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Plus beeldmerk | Nadavos

Onze specialisten stellen zich graag aan u voor!

Activiteitenbegeleider NAD

Longfunctieanalist NAD

Psychomotorisch therapeut NAD

Medisch maatschappelijk werk NAD

Bewegingsagoog NAD

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer