Ga naar de inhoud

Vacature - Verpleegkundige m/v

Plus beeldmerk | Nadavos

Verpleegkundige

Bergen verzetten met collega’s? Altijd al als verpleegkundige in het buitenland willen werken? Voor het Nederlands Astmacentrum Davos (Zwitserland) zijn we per direct op zoek naar een verpleegkundige. Mocht onderstaande functiebeschrijving aansluiten bij jouw wensen?
Schrijf ons gerust jouw motivatiebrief.

Aantal uren

32-36 uur per week

Het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD)

Het Nederlands Astmacentrum Davos (www.nadavos.nl) is het expertisecentrum op het gebied van hooggebergtebehandeling van patiënten met ernstig astma. Het NAD ligt op 1686 meter hoogte in de Zwitserse bergen, omdat de prikkelarme omgeving met o.a. lage concentraties pollen, huisstofmijten en luchtverontreiniging een additionele positieve factor blijkt te zijn bij de behandeling van ernstig astma. Het NAD is een instelling voor Nederlandse patiënten, met Nederlandssprekende medewerkers, ingebed in het Nederlandse zorgsysteem en voldoet aan de Nederlandse kwaliteitseisen.

De functie

Deze functie biedt je de mogelijkheid om astmapatiënten te begeleiden en te verzorgen in een unieke setting; met tijd voor de patiënt. In het dagelijkse werk staat de begeleiding van patiënten met complexe lichamelijke problematiek namelijk centraal. Bijkomend zien we regelmatig verschillende vormen van psychosociale/ psycho-somatische problematiek, al dan niet gerelateerd aan het astma. Verder maken het geven van voorlichting, verpleegtechnische handelingen en medicatieverstrekking deel uit van de dagelijkse werkzaamheden.

Als verpleegkundige ben je onderdeel van een behandelteam waarin meerdere disciplines vertegenwoordigd zijn (longartsen, psychologen, psychomotorisch therapeut, bewegingsagoog, fysiotherapeuten en medisch maatschappelijk werkers). Er wordt intensief samengewerkt aan een kwalitatief hoogstaande behandeling, toegespitst op de individuele behoeften van de patiënt. Met specialistische kennis, individuele aandacht, overtuiging en motivatie, zodat patiënten weer de regie over hun eigen leven kunnen nemen.

Selectiecriteria

Wij zoeken een enthousiaste en professionele collega die beschikt over:
Diploma verpleegkundige niveau 4/5;
Kennis van de behandeling en verpleging van chronisch zieke patiënten met een longaandoening;
Enkele jaren ervaring – opgedaan op een longafdeling in een ziekenhuis of in een astma- of revalidatiecentrum – zijn een pré;
Het beheersen van de noodzakelijke verpleegtechnische handelingen is een must;
Affiniteit met en interesse voor psychosociale problematiek;
Flexibele en zelfstandige werkhouding en goede communicatieve en sociale vaardigheden;
Bereidheid tot het draaien van alle diensten.

Wij bieden

Een prettige werksfeer in een gemotiveerd, open en hartelijk team en een intensieve samenwerking met andere disciplines. Inschaling naar FWG 45/50 (Cao Ziekenhuizen), afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Een koers- en koopkrachtcorrectie voor het duurdere levensonderhoud in Zwitserland. Tijdelijke huisvesting kan worden verzorgd door het NAD.

Meer informatie

Heb je interesse of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Elvira Sinnige (verpleegkundige) of Manon Oskamp (verpleegkundige) via telefoonnummer 0041 81 417 85 24.

Solliciteren

Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Manon Oskamp [email protected] of naar Elvira Sinnige [email protected].

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Nederlands Astmacentrum logo wit | Nadavos

Werken in het NAD biedt je de mogelijkheid om patiënten met astma met aandacht te begeleiden en te verzorgen in een unieke setting.