Ga naar de inhoud

2020 NAD Corona update

Plus beeldmerk | Nadavos

NAD Corona update Vrijdag, 3-4-2020

Beste lezer,

Graag geven wij u een update over de huidige stand van zaken met betrekking tot het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) en het Coronavirus. Eerder hebben wij u bericht dat op basis van zorginhoudelijke en maatschappelijke argumenten besloten is de zorg in de NAD tijdelijk stop te zetten.

Ondertussen kunnen wij u berichten dat in de week van 16 maart uiteindelijk al onze patiënten veilig zijn teruggebracht naar Nederland. We beseffen dat deze beslissing een enorme impact heeft gehad op onze patiënten. De afgelopen twee weken heeft er voor deze groep een nazorg traject op afstand plaatsgevonden om de plotse afsluiting van de behandeling op te kunnen vangen.

Ook beseffen wij dat het voor de patiënten in Nederland die wachten op een behandeling in het NAD een spannende tijd is en dat het een teleurstelling is dat de behandeling voor deze patiënten is uitgesteld. Wij kunnen u verzekeren dat zodra het weer verantwoord en mogelijk is patiënten op te nemen wij hiermee zullen starten.

Een deel van het personeel wordt ondertussen tijdelijk ingezet om de Zwitserse zorg te ondersteunen. Ook zijn de faciliteiten van het NAD beschikbaar gesteld aan de lokale autoriteiten om te dienen voor de opvang van COVID-19 patiënten, dan wel niet COVID-19 patiënten die niet meer in het lokale ziekenhuis terecht kunnen. Tot op heden wordt hier nog geen gebruik van gemaakt, maar dit kan de komende weken nog veranderen.

Ondertussen is ons beweegteam bezig met het maken van online video’s met oefeningen en instructies voor astmapatiënten. Hiermee kun je thuis aan de slag met je conditie en astma zelfmanagement. Zie hiervoor ons YouTube kanaal https://www.youtube.com/channel/UC-3Fw2hUenObylFsymOC0zw

Tot slot, wij bedanken iedereen voor de lieve woorden van ondersteuning in deze moeilijke tijd. Onze gedachten gaan uit naar al die mensen, die op welke manier dan ook geraakt worden door deze crisis en naar alle zorgmedewerkers voor hun eindeloze inzet.

Namens het hele team NAD

Tim Roldaan, directeur NAD
Marieke Drijver, longarts
David Prins, longarts

2020 Luchtverontreiniging & Covid-19 | Nadavos
Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord