Blog 5, weer even geleden

Op avontuur

Hallo allemaal, het is al weer even geleden dat ik een blog heb geplaatst. Het was een erg drukke anderhalve week. Zondags heb ik met Charlotte het bospad gelopen. Het was een fanatische wandeling waarbij je zo op het dorp uit kijkt. Halve wege zouden we via de andere kant terug lopen maar we kwamen erachter dat het nu geen wandelpad maar een skipiste is. Ik dacht we zijn al dichtbij dus een klein stukje over de piste is geen probleem…. nou dat bleek nog een opgave en we wisten even niet zeker of we goed gingen maar uiteindelijk kwamen we weer netjes op tijd voor de lunch in de kliniek aan.

Drukke afspraken

Het was een drukke week waarbij ik elke dag veel afspraken had, dus veel tijd tussendoor was er niet. Ook dit was weer een week waar ik mezelf tegen kwam, ik zat met vragen over hoe thuis verder. Gelukkig zijn zo goed als alle voorbereidingen voor wanneer ik straks naar huis ga klaar. Wat ik heel erg fijn vond is dat ik heel erg veel over mijn astma heb geleerd. Wat houdt het allemaal in, wat betekent alles en natuurlijk om de fases te herkennen in mijn astma actie plan.

Bewegen

Waar ik het beste aan kan merken dat alles de goede kant opgaat is mijn conditie. Elke dag kan ik een stukje verder lopen en fietsten. 10 km in een half uur kon ik bij binnenkomst alleen nog maar over dromen en nu doe ik dat elke ochtend om de dag te beginnen. Natuurlijk sporten we hier heel erg veel dus daar door bouw je ook sneller wat op. Maandags en vrijdag de fitness, dinsdag de grote wandeling, twee keer per week zwemmen en in het weekend leuke uitjes/ wandelingen.

Fijne uitjes en mensen

Door alle fijne mensen hier zit ik steeds meer op mijn plekje en voel ik mij zeer welkom. Afgelopen weekend zijn we zaterdag wezen zwemmen in het dorp. Het was heerlijk weer met een warm zonnetje. Hierdoor konden we in de zon liggen en van het verwarmde buitenbad genieten. Zondag zijn we naar Monstein geweest. Dit is een van mijn favoriete dorpjes in de omgeving met echt een fenomenaal uitzicht. Ook deze dag was het prachtig weer en konden we genieten van het zonnetje.

Antibiotica

Helaas zitten mijn holtes nog steeds tegen en na 3 neussprays uit te hebben geprobeerd zijn we begonnen met een antibiotica stootkuur van 5 dagen. Mijn neusholtes gaan eindelijk weer een beetje open dus ik heb er vertrouwen in dat het snel nog beter word. Deze week zit ik al weer op de helft en heb ik de tussen evaluatie. Dat houdt in longfuncties, vragenlijsten en natuurlijk kijken met het team hoe ik zit qua doelen/ wat kan ik nog allemaal bereiken in mijn tijd hier. Spannend! maar ik ben heel benieuwd…. Ik hou jullie op de hoogte!

Bekijk de vorige blog
Bekijk de volgende blog