Ga naar de inhoud

2023 HBO Verpleegkunde Stage

Plus beeldmerk | Nadavos

HBO-V Stage in het NAD

Profiel

Naam: Myrthe Groenewoud

Leeftijd: 23 jaar oud.

Functie: Stagiaire HBO Verpleegkundige / Afgestudeerd MBO verpleegkundige.

 

Hoe kwam je erbij om stage te komen lopen/ te gaan werken in het NAD?

Ik wou altijd al een stage gaan lopen in het buitenland. Op het MBO-V was ik hier al naar aan het kijken, maar heb ik het uiteindelijk nooit gedaan. Vervolgens heb ik het op de HBO- V aangegeven graag een keer naar het buitenland te willen voor een stage. Hierdoor kwam ik op een lijst te staan. Uiteindelijk kreeg ik over het NAD te horen en dat hier een stageplek zou komen. Ik ben mij wat in het NAD en Zwitserland gaan verdiepen en kwam er uit dat dit mij wel een hele mooie stageplek zou lijken. Vervolgens is het balletje gaan rollen en kon ik hier stage gaan lopen.

 

Wat is jouw indruk van het NAD?

Mijn indruk van het NAD is dat het een mooie instelling is om te revalideren voor patiënten met astma. Het is een gemoedelijke kliniek en alle verpleegkundige en behandelaren hebben het beste met de patiënten voor. Er is echt een samenwerking tussen alle behandelaren en de patiënt om een zo individueel mogelijk plan voor revalidatie op te stellen. Wat dan weer zorgt voor zoveel mogelijk resultaat in de acht weken dat de patiënt hier zit.

 

Wat was jouw indruk van het werk als verpleegkundige in het NAD?

Om als verpleegkundige in het NAD te werken vind ik het leuk en gevarieerd werken. Er zijn wat verpleegkundige handelingen die gedaan worden, maar er is voornamelijk veel tijd om er voor de patiënten te zijn bijvoorbeeld door middel van een praatje. Verder vind ik het mooi om de patiënten binnen te zien komen en dan acht weken later vaak met duidelijke verbeteringen wat betreft de astma meer weggaan. Dat geeft ook echt wel voldoening.

 

Wat viel je op tijdens je stage/ je werk in het NAD?

Het viel mij op tijdens mijn stage dat er geregeld binnen de patiënten groepen goede banden ontstaan en dat er zich hechte groepen vormen tijden het verblijf in het NAD. Dit vind ik erg mooi om te zien.

 

Vaak speelt er meer mee dan ‘alleen’ een medische aandoening, hoe vind je dat?

Ik vind dat dit het werk uitdagend maakt en gevarieerd. Je kijkt ook niet naar de aandoening maar naar het persoon in het geheel met de astma. En wat iemand nodig heeft tijdens het verblijf in het NAD.

 

Wat is wat jou betreft de toegevoegde waarde van een klinische longrevalidatie in het hooggebergte?

De meest toegevoegde waarde van een klinische longrevalidatie in het hooggebergte vind ik wat mij betreft natuurlijk de schone lucht. Maar wat mij ook een toegevoegde waarde lijkt is het helemaal weg zijn van eigen gewoonten om zo volledig gefocust te kunnen zijn op de revalidatie voor de astma, met zo min mogelijk triggers van het normale leven en patroon van de patiënt.  

 

Wat is de toegevoegde waarde van een hooggebergte- stage/ werken in het hooggebergte?

Ik vind het een toegevoegde waarde om een hooggebergtestage te hebben aangezien ik zo weer meer inzicht krijg in een andere setting en een ander land, wat mij later in mijn werk vast ook van toepassing kan komen. Verder leer ik natuurlijk erg veel over astma.

 

Heb je ook iets anders wat je mensen wil meegeven over het NAD. Davos, de omgeving, de collega’s, het werk, de stage, de casussen, de doelgroep etc. ?

Verder kan ik natuurlijk niet een stukje schrijven zonder de prachtige omgeving te benoemen. Waarvan je ook weer helemaal tot rust kan komen. Verder is het een uitdagende stage met veel verschillende leermogelijkheden.

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord