Ga naar de inhoud

Blog 8

Plus beeldmerk | Nadavos

En weer terug

In sickness and in healthLife as we know it

Terug naar huis, heerlijk thuiskomen bij mijn lieve kinderen. Lekker slapen in je eigen bed. Maar tjonge naast de euforie om terug te zijn om lieve mensen weer te kunnen knuffelen. Daar zit er nog een tegenkant aan het thuiskomen.

 

De reisdag verliep eigenlijk best voorspoedig. Met het dalen vanaf 1664 meter(hoogte van de kliniek in Clavadel) tot het niveau van Zurich gaf al een gevoel van moeite om adem te halen. Nu was mijn conditie ook niet zo heel erg top, dat droeg daar niet positief aan bij. Opeens vanuit een redelijk beschermde en prikkel vrije omgeving naar de realiteit van een luchthaven waar parfum de lucht vult. Parfum uit flesjes en parfum uit stinkstokken of vape apparaten, uitlaatgassen en meer. Adembenemend kan ik je zeggen. Gelukkig is er goed voor ons gezorgd en konden we met assistentie snel door naar de gate. Op Schiphol was dat de laatste horde waar we een soort van over struikelden. Er was miscommunicatie bij de organisatie van de luchthaven-assistentie. Helaas duurde het daardoor ruim anderhalf uur langer voor we in de armen van onze liefsten konden vallen.

En dan dus weer terug. Terug in mijn eigen omgeving met de lessen die ik heb geleerd paraat. En gaat dan alles gelijk helemaal anders. Nou nee, maar wel duidelijk anders dan voorheen. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik per dag een ding mag doen aan het huishouden. Dus niet gelijk in een dag alles wassen, soppen, zuigen, boodschappen doen etcetera. Lekker zitten in het waterige zonnetje en een boek lezen, film kijken met mijn jongste. En oh wat hebben we elkaar gemist. 

Terug komend op mijn week thuis, kan ik zeggen dat het een zware week was. Met hoogte en wat minder hoge punten. Ik heb gewoon nog erge last van benauwdheid en hoesten. Vermoeiend is dat. Vermoeiend is het ook om bijna iedere dag de apotheek te moeten bezoeken omdat de recepten niet goed doorgekomen waren en de voorraad niet afdoende was. Het zijn hobbels die je moet nemen. Leuk is anders. Voor de komende week neem ik mij voor om weer goed te voelen wat er kan en wat niet. En zoals ik het vandaag bekijk is het beperkt wat er gedaan gaat worden. Zoals mijn Astma Actie Plan(aap) aangeeft pas opbouwen als je in de groene fase zit. Die kleur heeft mijn huidige situatie nog niet bereikt. Maar dat gaat zeker lukken…..eens.

 

Esther van der Roest 2023
-deel 8-

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord