Ga naar de inhoud
Amaal Shamari | Nadavos

“Voor mij is het belangrijk om te weten wie de patiënt is en op welke manier astma van invloed is op het leven.”

Medisch Maatschappelijk Werker

Amaal Shamari

Plus beeldmerk | Nadavos

Amaal Shamari

Sinds november 2023 ben ik (tijdelijk) werkzaam voor het NAD als Medisch Maatschappelijk Werk. Dit biedt voor mij de mogelijkheid om mijn liefde voor de bergen te combineren met betekenisvol werk. De opleiding Social Work heb ik in 2016 afgerond en daarna de Master Health Care & Social Work (2020). Met verschillende doelgroepen heb ik ervaring opgedaan, o.a. minderjarige vluchtelingen, (jong)volwassenen met autisme en studenten op een universiteit. De doelgroep astmapatiënten is voor mij een nieuwe doelgroep. Maar uiteindelijk zijn het voor mij allemaal mensen met een eigen verhaal.

Als Medisch Maatschappelijk werk bied ik psychosociale begeleiding aan patiënten die in Davos komen voor revalidatie. Voor mij is het belangrijk om te weten wie de patiënt is en op welke manier astma van invloed is op het leven. Wanneer dit inzichtelijk is, kijk ik graag met de patiënt hoe astma zo comfortabel mogelijk geïntegreerd kan worden in het leven.

Door nieuwsgierig en open te zijn leer ik de patiënt als mens te leren kennen. Met deze kennis en een vertrouwensband hoop ik de patiënt te kunnen helpen om uiteindelijk de kwaliteit van leven te verbeteren.

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Ons behandelteam

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer