Ga naar de inhoud

App Patiëntcoach

Plus beeldmerk | Nadavos

E-health project

Davos@home

Na een succesvolle behandeling in Davos, is het vaak een uitdaging voor patiënten om het bereikte effect vast te houden. Bij de studie Davos@home worden patiënten die in het NAD zijn geweest zo optimaal mogelijk te ondersteund na thuiskomst in Nederland via de app PatiëntCoach. Het behandelteam hoopt dat het zo lang mogelijk lukt om stabiel te blijven en het astma onder controle te houden. Het succes van hooggebergtebehandeling wordt namelijk voor een groot deel bepaald door hoe lang het lukt om in Nederland het bereikte effect vast te houden.

Vanaf januari 2022 hebben we patiënten gevraagd om mee te doen met de studie. Ongeveer de helft van de patiënten wilde dit ook. Dit is helaas minder dan we hadden gedacht. Gelukkig kunnen we einde van dit jaar de inclusie afronden. Dan zijn er genoeg patiënten die met de studie meedoen. Deze patiënten volgen we nog tot december 2024. In 2025 worden dan de resultaten van de studie bekend gemaakt.

Davos@home is een samenwerking met het LUMC in Leiden. Davos@home is een e-health project, waarbij de app PatiëntCoach wordt ingezet om te ondersteunen bij het zelfmanagement in Nederland. De app PatiëntCoach is door het LUMC ontwikkeld en helemaal naar de wensen van het NAD ingericht. De app bevat het persoonlijk astma actie plan, de inhoud van de in Davos gegeven workshops, de astma cirkel en video’s met oefeningen van het beweegteam. Davos@home is een gerandomiseerde studie met twee groepen. De ene groep gebruikt alleen de PatiëntCoach app en de andere groep gebruikt de PatiëntCoach app met drie thuismeet apparaten. Deze drie apparaten zijn een stappenteller, een pikometer en een NO meter. We volgen de studiedeelnemers tot 12 maanden na behandeling in het NAD. Na 12 maanden willen we graag weten welke patiëntengroep zijn astma het meest onder controle heeft. Is dit de groep met of zonder thuismeetapparaten?

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord