Ga naar de inhoud

Mijn opname in Davos weer even geleden

Plus beeldmerk | Nadavos

Blog 5, weer even geleden

Op avontuur

Mijn opname in Davos | Nadavos

Hallo allemaal, het is al weer even geleden dat ik een blog heb geplaatst over mijn opname in Davos. Het was een erg drukke anderhalve week. Zondag heb ik met Charlotte het bospad gelopen. Het was een fantastische wandeling waarbij je zo op het dorp uitkijkt. Halverwege zouden we via de andere kant terug lopen, maar we kwamen erachter dat het nu geen wandelpad maar een skipiste is. Ik dacht we zijn al dichtbij, dus een klein stukje over de piste is geen probleem. Nou, dat bleek nog een opgave te zijn en we wisten even niet zeker of we goed gingen. Uiteindelijk kwamen we weer netjes op tijd voor de lunch in de kliniek aan.

Drukke afspraken

Het was een drukke week waarbij ik elke dag veel afspraken had, dus veel tijd tussendoor was er niet. Ook dit was weer een week waar ik mezelf tegen kwam. Ik zat met vragen over hoe thuis verder. Gelukkig zijn zo goed als alle voorbereidingen klaar, voor wanneer ik straks naar huis ga. Wat ik heel erg fijn vond, is dat ik heel erg veel over mijn astma heb geleerd. Wat houdt het allemaal in, wat betekent alles. En natuurlijk om de fases te herkennen in mijn astma actieplan.

Bewegen

Waaraan ik het het beste kan merken dat alles de goede kant opgaat, is mijn conditie. Elke dag kan ik een stukje verder lopen en fietsten. 10 km in een half uur kon ik bij binnenkomst alleen nog maar over dromen en nu doe ik dat elke ochtend om de dag te beginnen. Natuurlijk sporten we hier heel erg veel dus daar door bouw je ook sneller wat op. Maandag en vrijdag de fitness, dinsdag de grote wandeling. Twee keer per week zwemmen en in het weekend leuke uitjes en wandelingen.

Fijne uitjes en mensen

Door alle fijne mensen hier zit ik steeds meer op mijn plekje en voel ik mij zeer welkom. Afgelopen weekend hebben we gezwommen in het dorp. Het was heerlijk weer met een warm zonnetje. Hierdoor konden we in de zon liggen en van het verwarmde buitenbad genieten. Zondag zijn we naar Monstein geweest. Dit is een van mijn favoriete dorpjes in de omgeving met echt een fenomenaal uitzicht. Ook deze dag was het prachtig weer en konden we genieten van het zonnetje.

Antibiotica

Helaas zitten mijn holtes nog steeds tegen en na 3 neussprays uit te hebben geprobeerd, zijn we begonnen met een antibiotica stootkuur van 5 dagen. Mijn neusholtes gaan eindelijk weer een beetje open dus ik heb er vertrouwen in dat het snel nog beter word. Deze week zit ik al weer op de helft en heb ik de tussentijdse evaluatie. Dat houdt in longfuncties, vragenlijsten en natuurlijk kijken met het team hoe ik ervoor sta qua doelen en wat ik nog allemaal kan bereiken in mijn resterende tijd hier. Spannend! Maar ik ben heel benieuwd. Ik hou jullie op de hoogte!

Missie en visie | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord