Ga naar de inhoud

Mijn opname in Davos let’s do this

Plus beeldmerk | Nadavos

Blog 4, let’s do this

Weer de goede kant op

Zondag mocht ik mee met de wandeling. Voor het eerst sinds mijn opname in Davos, vielen er bakken met regen. Maar ondanks dat was het heel fijn om even te mogen wandelen en een frisse neus te halen. Gelukkig gaat het sinds zondag ook echt een stuk beter. Het vernevelen sloeg goed aan en mijn holtes werden weer een stuk rustiger.

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Het was weer maandag en natuurlijk was dit een spannende dag voor mij want we gingen bekijken of ik mocht afbouwen met de medicatie. Gesprek met de longarts gehad en gelukkig mocht ik beginnen met vermindering van de verneveling en mocht de otrivin (neusspray) ook stop gezet worden. Ik kon weer naar de fitness dus was natuurlijk super blij. Dinsdag begon de dag met een mooie wandeling over de hoge promenade. Ondanks de grote sneeuwbuien kwamen er heel veel eekhoorns naar buiten en dezen aten dan ook gewoon uit onze handen. (foto’s hiervan staan op @sanne.blog gemaakt door Daphne en Bianca).

Jezelf tegenkomen hoort er bij

Deze week kon ik dan ook eindelijk beginnen met zwemmen. Het fijne van dit zwembad is dat het chloor vrij is en ik er dus geen last van heb met mijn eczeem. Ondanks dat het sport gedeelte super soepel ging deze week en ik in de eerste 2 weken al 4 kilo ben afgevallen. Was dit wel een week waarbij ik mezelf veel tegen kwam. Je krijgt hier zoveel gesprekken met artsen, fysiotherapeuten, bewegingstherapeuten. Maar ook met een psycholoog, PM-ter, en een maatschappelijk werker. Begrijp me niet verkeerd want het is heel erg fijn dat er zulke mensen voor je zijn. Dit heb ik namelijk ook wel nodig zo af en toe. Je realiseert hier toch meer wat je ziekte inhoudt en dat het niet zomaar wat is. Maar ook door je ziekte kun je onzekerheden krijgen of zoals in mijn geval is het niet in controle hebben van mijn gezondheid iets waardoor ik een grote controle wil hebben over de rest van mijn leven. Dit is natuurlijk niet een groot probleem maar wel wanneer het te dwangmatig of perfectionistisch gaat worden. Wanneer zoiets boven tafel komt is het toch wel confronterend ook al weet je dit natuurlijk wel een beetje. Dan komen alle vragen waar komt dit vandaan en wat gaan we eraan doen. Ik weet zeker dat ik hier op de goede plek zit zowel voor mijn luchtwegen, holtes, eczeem, allergenen maar ook van het accepteren en omgaan van/met mijzelf en mijn ziekte.

Goed gevoel over afgelopen week

Al met al, wat een fijne week was dit. Ik heb echt het gevoel dat het nu de goede kant op gaat en ik nu dan toch echt ben begonnen met weer omhoog krabbelen. Vanaf vandaag mag ik zelfs nog meer mijn medicatie afbouwen naar minder dan waarmee ik binnen ben gekomen. Dus dit is al een grote stap in de goede richting. Ook wil ik iedereen heel erg bedanken voor de lieve kaartjes, berichtjes en appjes die ik van jullie heb gekregen. Dit doet mij super goed!

2021 NAD missie visie en strategie | Nadavos
Missie en visie | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord