Ga naar de inhoud

Mijn opname in Davos het einde is inzicht!

Plus beeldmerk | Nadavos

Blog 6, het einde is in zicht!

Positieve tussentijdse evaluatie

Het is al weer even geleden dat mijn laatste blog online werd geplaatst. Het was erg druk, maar ik ben ook goed vooruitgegaan. Het einde van mijn opname in Davos is in zicht. In de 5e week hadden we onze tussentijdse evaluatieweek. Dat hield in: Longfunctie testen en aan het einde van de week een tussentijds evaluatiegesprek met de longarts en zoco. Vanaf die week, had ik eindelijk het gevoel dat het de goede kant op ging en dat ik mijn plekje heb gevonden. Tuurlijk, het heeft even tijd gekost maar dat geeft niet. De tussenevaluatie was erg positief. Alle cijfers gaan de goede kant op en ook mijn conditie en energie had al grote vooruitgang geboekt. Dus het advies: lekker zo door gaan en een nog beterebasis leggen, was zeker goed nieuws voor mij.

Spannende tijden

Natuurlijk speelt er nu al een tijdje onzekerheid rondom het coronavirus en ook hier is dat iets wat ze goed in de gaten houden. Iedereen was in het begin een beetje zenuwachtig en gestrest bij het idee dat Corona ook hier zou komen. Wij behoren natuurlijk ook echt tot de risicogroep. Gelukkig is nu duidelijk dat dat in principe niet het geval is, maar natuurlijk moeten we altijd goed opletten. Wel moeten we helaas bepaalde uitjes en situaties mijden. Zo kon ons uitje naar landgard helaas niet door gaan. Dit omdat er zoveel mensen komen (het is een soort Bataviastad) en zo’n plek is dan een risico plek. Ook kijken we uit voor plekken waar veel mensen tegelijk komen. Dit is natuurlijk voor onze eigen veiligheid.

Vriendinnetje weer naar huis

Als je zo lang 24/7 met iemand optrekt, is het natuurlijk logisch dat je goede banden opbouwt. Dat heb ik met Charlotte. We zijn bijna net zo oud en zitten natuurlijk in hetzelfde schuitje. Soms ontmoet je gewoon personen waar het gelijk mee klikt en dat heb ik dus met haar. Jammer genoeg zat zij in het groepje voor mij en die gingen dus afgelopen maandag naar huis. Vorige week voelde dat al helemaal gek, maar we hebben er nog een goede laatste week van gemaakt samen. Toen het maandag toch echt zo ver was, was het vreemd om haar en 8 andere mensen uit te zwaaien. Wanneer er 9 mensen vertrekken, veranderd toch wel de hele groep. Hoe jammer het ook was, over 3 weken zie ik Charlotte al weer. Dus leuke dingen in het vooruitzicht. Natuurlijk kwamen er ook weer nieuwe mensen voor terug. Overdag kwamen er al 3 jongeren en avonds nog eens 4 volwassen vrouwen. Ik vind het leuk om te zien hoe de hele groep dan weer veranderd en om nieuwe mensen te leren kennen.

Laatste fase van de opname

Deze week ben ik mijn 7e week alweer ingegaan. Dat zijn de laatste 3 weken van de opname. Deze staan in het teken van alles er uit halen wat er in zit en voorbereiden om over 3 weekjes weer naar huis te mogen. Volgende week komen mijn ouders met twee vrienden en mijn jongste zusje Doutzen. Ik kan niet wachten om ze weer te zien en om te laten zien hoe het met mij gaat. In deze weken ben ik al zo erg opgeknapt, dat ik nu al kan zeggen dat het een geslaagde opname voor mij is. Als mijn ouders weer weg gaan, dan hoef ik nog maar een week en dan mag ik zelf ook weer lekker naar huis. Terug naar mijn vriend, vrienden, familie en ons nieuwe huisje.

Mijn opname in Davos het einde is inzicht! | Nadavos
Missie en visie | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord