Ga naar de inhoud

Mijn opname in Davos eindelijk van start

Plus beeldmerk | Nadavos

Blog 2, Eindelijk van start

Nu begint het toch echt!

Wanneer je opgenomen wordt in het Nederlands Astmacentrum Davos, is de eerste week altijd vreselijk intensief zoals jullie in mijn vorige vlog konden lezen. Je moet nog heel erg bijkomen en acclimatiseren ook mag je nog niet sporten of van het terrein af. Dit is natuurlijk logisch aangezien ze simpelweg niet weten hoe iemand en iemand zijn lichaam/astma gaan reageren op het hoogteverschil. Maar wanneer de eerste week om is kun je voor je gevoel toch echt van start. Ik kon niet wachten tot ik de sportschool in mocht. Zelf sportte ik een jaar geleden nog 5 a 6 keer per week intensief in de sportschool en dit mis ik dan ook verschrikkelijk.

Grenzen leren kennen

Daar was dan de Maandag waar ik zo naar uitkeek. Eerst een gvo (workshop) over de opname en wat we kunnen verwachten. Vervolgens een gesprek met de diëtiste. Ik heb veel voedselintoleranties en allergieën waar ik rekening mee moet houden dus is het belangrijk dat alles goed geregeld is. De keuken hier kookt heel erg gevarieerd en maakt veel alternatieve gerechten voor mij, hierdoor kom ik niks te kort en het is ook nog eens lekker. In de middag mocht ik voor het eerst naar de fitness. Ik wist al dat ik na ongeveer 4 a 5 maand niet gesport te hebben het waarschijnlijk zwaar zou krijgen. Uiteindelijk valt het toch altijd tegen omdat ik geen conditie, uithoudingsvermogen en energie meer heb. Wat kun je dan balen als het toch niet helemaal wil lukken. Maar het positieve is natuurlijk wel dat ik toch een uurtje ben geweest en elk (klein) stapje is er één. Het is ook heel erg belangrijk om in het begin niet te hard van stapel te lopen want het heeft nu eenmaal tijd nodig. Één van de doelen is om mijn grenzen weer goed te leren kennen.

De eerste wandeling

Toen ik de dinsdag wakker werd begon het toch niet zo soepel als ik had gehoopt. Ik had wat slecht geslapen en voelde mij niet heel fit. Toch ging ik lekker ontbijten en besloot ik om met de eerste wandeling in de opname mee te gaan, frisse lucht zou vast goed doen. Toen we eenmaal bij de Davosersee aankwamen kon mijn geluk niet op. wat een geweldig mooie plek is dit en inderdaad na een uurtje wandelen voelde ik mij stukken beter. Verder in de middag begon het te sneeuwen en tot op dit moment is het nog steeds flink bezig.

Winterwonderland

Vandaag had ik bijna geen afspraken waardoor ik in de middag lekker vrij was. We besloten om even lekker het dorp in te gaan. Toen we buiten kwamen was het geweldig mooi om te zien, het sneeuwt aan één stuk door en is er al aardig wat cm gevallen. In het dorp hebben we even wat boodschapjes gehaald en nog een verse ijsthee gedronken bij de coop. Op de terugweg moesten er toch even wat plaatjes geschoten worden want het is werkelijk een winterwonderland op dit moment. (foto’s kun je terug vinden op instagram @sanneblogt of @sannemenger. Voor vandaag verder lekker rustig aan en morgen/ vrijdag weer druk met afspraken/ sporten.

Mijn opname in Davos eindelijk van start | Nadavos
Missie en visie | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord