Ga naar de inhoud

Mijn opname in Davos een stapje terug

Plus beeldmerk | Nadavos

Blog 3, een stapje terug

Tegenslagen horen er bij

Zoals ik in het begin van de week nog zoveel zin had om eindelijk te beginnen viel, waren er aan het einde van de behandelweek toch wat tegenslagen tijdens mijn opname in Davos. Vanaf maandag had ik al wat meer last van verstopte holtes en was ik redelijk verkouden. Maar omdat ik dit in Nederland ook geregeld heb keken we hier niet gek van op. Tot en met woensdag kon ik redelijk doorgaan ondanks het slechte slapen en zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen zijn we woensdag nog lekker het dorp in geweest. In de avond ga ik vaak met Daphne en Charlotte creatief bezig. Zo werk ik zelf aan een soort bullet journal. Dit keer merkte ik al dat ik wat benauwder was dan normaal en dat het niet zo lekker ging. Na een slechte nacht bleken er toch wat ontstekingen in mijn lichaam te zitten. Mijn holtes zaten nog meer verstopt en zelfs twee neussprays + 4 keer per dag neusspoelen wou dit niet verhelpen. Ook werd na het luisteren van de longen duidelijk dat het niet helemaal klonk zoals dit zou moeten. Dit was dan toch wel weer een grote tegenslag.

Alle hens aan dek

Het werd al snel duidelijk dat er wat actie moest worden ondernomen want zo kon dit ook niet door gaan. Ik ben van Foster 100×6 naar 200×6 gegaan en dit moet ik dan ook 3×3 daags innemen. Omdat de Foster 200 echt nog beter de ontsteking aanpakt werd het dan waarschijnlijk makkelijker om alles snel te verhelpen. Hiernaast moet ik op dit moment 4 tot 6 keer per dag vernevelen.

Dikke pech

Ondanks dat ik het rustig aan had gedaan was het toch van mijn holtes naar mijn longen gezakt. Donderdag moest ik verder rustig aan doen en mocht ik helaas niet zwemmen. Zelf vond ik dit niet zo erg want ik was heel erg moe dus heb het grootste gedeelte van de dag in bed gelegen. Vrijdag mocht ik gelukkig wel rustig aan naar de fitness. Natuurlijk was ik het liefste gelijk weer helemaal van start gegaan maar ik moest toch echt even de krachttraining laten voor wat het was. Maar hee… Ik heb ik in ieder geval even lekker mogen bewegen. Ook kreeg ik een flutter van de fysiotherapeut. Dit zorgt ervoor dat al mijn slijm los komt na het vernevelen en sporten.

Weer de goede kant op

Op één (waarschijnlijke) reactie op het eten na gaat het sinds gister langzaamaan beter. Ondanks dat het niet verstandig was om op het uitje mee te gaan naar een stad een paar uur verder mocht ik gelukkig wel even het dorp in. Ik moet zeggen met dit mooie weer en de lekkere warme zon was ik super gelukkig dat ik even erop uit mocht. We zijn met een groepje naar de bolgen geweest (onder de skipiste) en hebben daar van het zonnetje genoten. Gelukkig merk ik dat de medicatie goed zijn werk doet en gaat het weer de goede kant op, ook zijn de holtes weer een stuk rustiger. Dit nog even tot maandag volhouden en dan weer overleg met de arts. Duimen dat ik volgende week weer mag beginnen met het programma. Nu nog even bijkomen en vanavond weer gezellig aan de knutsel.

Mijn opname in Davos een stapje terug | Nadavos
Mijn opname in Davos let’s do this | Nadavos
Missie en visie | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord