Ga naar de inhoud

Mijn opname in Davos de eerste week

Plus beeldmerk | Nadavos

Blog 1, De eerste week

Nederlands Astmacentrum Davos: de eerste week zit er alweer op. Natuurlijk wist ik al een beetje wat ik kon verwachten, aangezien ik hier vaker ben geweest. Maar toch blijft het spannend want je weet niet met welke mensen je gaat reizen en je laat natuurlijk je oude vertrouwde omgeving achter. Maar heee… het is voor het goede doel.

Dag van vertrek

De dag van vertrek was een spannende dag. Samen met mijn ouders, twee zusjes en mijn vriend vertrokken we al vroeg naar Schiphol zodat we daar nog even wat konden drinken. Natuurlijk is deze dag heel erg intensief en daarom keek ik er ook wel een klein beetje tegen op. Eenmaal op Schiphol verliep alles soepel en namen we afscheid. (altijd een moeilijk momentje) Alles was heel erg goed geregeld en daarom konden we snel en gemakkelijk naar de gate. Helaas was er wat vertraging maar eenmaal in het vliegtuig waren we ook zomaar in Zurich. De verdere reis verliep helaas niet zo soepel want we kregen autopech en daardoor kwamen we s’avonds laat rond half 11 pas aan in de kliniek. Gelukkig hebben we allemaal een hele fijne kamer voor ons zelf met een ruime badkamer en niet te vergeten een geweldig uitzicht op de bergen.

Dag 1

De officieel eerste dag was erg vol gepland met afspraken want ze willen natuurlijk zo recent mogelijke uitslagen. Ik was nog erg moe van alle indrukken, de reis en moest in het begin van de week ook erg wennen en mijn plekje vinden. de volgende twee dagen vlogen voorbij en weer waren er allemaal afspraken ingepland. Op donderdag merkte ik wel al dergelijk verschil, immers alle allergische prikkels zijn hier niet hoog in de bergen. Hierdoor had ik voor mijn gevoel al meer lucht en voelde ik mij al wat fitter.

“je zit op de goede plek”

Langzaamaan begon ik iedereen wat te leren kennen en werden er al wat gezellige gesprekken gevoerd. Gelukkig zijn hier veel gezellige en leuke mensen waar ik goed mee op kan schieten en kletsen. Vrijdags had ik dan mijn eerste evaluatiegesprek om te bekijken wat mijn doelen voor deze opname gaan worden en wat de uitslag van alle testen was. Ook al weet je natuurlijk dat het niet heel goed met je gaat maar toch waren de uitslagen wel weer een duidelijke boodschap. Ik ben hier niet voor niks. Zoals mijn moeder mij vertelde “je zit op de goede plek”

Bezoekje

Zaterdag mochten we voor het eerst uit de kliniek en gingen we met een groepje naar het dorp om boodschappen te doen. Wat was het fijn om even lekker naar buiten te mogen. In de middag voelde ik toch wel dat het misschien nog een beetje veel was en moest ik daarom uitrusten en even bij slapen. Maar ook dit hoort erbij. We hebben het weekend gezellig afgesloten en hebben met zijn allen en een film gekeken in de gezamenlijke woonkamer.

Vanaf deze week begint mijn behandeling echt en mag ik lekker gaan beginnen met sporten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik weer op mijn best thuis mag komen!

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord