Ga naar de inhoud
Sanne van der Wiel | Nederlands Astmacentrum Davos
“In mijn behandelingen maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapy (ACT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij enkelvoudig psychotrauma. Het is bijzonder om telkens weer te ervaren hoe sterk psychologische factoren en fysieke klachten met elkaar samen kunnen hangen en hoeveel een aanpak van de psychologische factoren soms kan bijdragen aan het revalidatieproces.”
GZ-Psycholoog

Sanne van der Wiel

Plus beeldmerk | Nadavos

Sanne van der Wiel

Sinds 2020 werk ik als GZ-psycholoog bij het Nederlands Astmacentrum Davos, met veel plezier. Hiervoor was ik in Amsterdam werkzaam, achtereenvolgens in de verslavingszorg, de basis GGZ en de acute psychiatrie.

Binnen het NAD ben ik actief in de patiëntenzorg en daarnaast betrokken bij de intervisie van ons behandelteam en het verzorgen van interne en externe scholing. Vanuit de psychologie kijken we naar mogelijke aangrijpingspunten voor behandeling, en dan specifiek naar die aspecten die in positieve zin kunnen bijdragen aan een verbetering in de astmacontrole en in kwaliteit van leven.

In mijn behandelingen maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapy (ACT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij enkelvoudig psychotrauma. Het is bijzonder om telkens weer te ervaren hoe sterk psychologische factoren en fysieke klachten met elkaar samen kunnen hangen en hoeveel een aanpak van de psychologische factoren soms kan bijdragen aan het revalidatieproces.

 

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Ons behandelteam

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer