Ga naar de inhoud
Marieke Drijver | Nederlands Astmacentrum Davos
In al deze werkzaamheden is er één ding dat voor mij erg belangrijk is: samenwerking door middel van eerlijke en open communicatie, met zowel collega’s als patiënten.
Longarts

Marieke Drijver

Plus beeldmerk | Nadavos

Marieke Drijver

Sinds 2019 ben ik werkzaam als longarts bij het NAD. Ik heb mij gespecialiseerd in ernstig en moeilijk te behandelen astma. Het intrigeert me dat astma zich uit in zoveel verschillende vormen en dat elke patiënt met astma zijn of haar eigen verhaal heeft. Onze patiënten doelgroep binnen het NAD betreft meestal (jonge) mensen die volop in het leven staan maar compleet zijn vastgelopen vanwege het astma dat niet meer onder controle is.

Het is erg dankbaar werk om samen met het gehele multidisciplinaire team het astma met alle factoren zo goed mogelijk in beeld te krijgen en van daaruit een passend behandelplan op te stellen. Die multidisciplinaire samenwerking vind ik erg leuk en belangrijk. Net zo belangrijk is de samenwerking met de patiënt! Een stukje kunnen mee wandelen met de patiënt en samen toewerken naar een betere astma controle en een betere kwaliteit van leven; daar doe je het voor. Want ook ernstig astma kan onder controle komen. Onze verbondenheid met de expertisecentra ernstig astma in Nederland is daarbij waardevol, bovendien is het erg leuk om vanuit hier samen te werken met collega longartsen uit Nederland.

Ik blijf het erg bijzonder vinden om steeds weer te zien wat voor een positief effect het alpine klimaat kan hebben voor mensen met ernstig astma. Middels wetenschappelijk onderzoek hopen we steeds meer zicht te krijgen op hoe dit precies werkt. Dit doe ik dan ook graag naast de patiëntenzorg, in samenwerking met ziekenhuizen uit Nederland en met internationale partners. Naast patiëntenzorg en onderzoek ben ik binnen het NAD verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement.

In al deze werkzaamheden is er één ding dat voor mij erg belangrijk is: samenwerking door middel van eerlijke en open communicatie, met zowel collega’s als patiënten.

In mijn vrije tijd… ben ik een groot natuurliefhebber en geniet ik samen met mijn gezin van het leven in de bergen. Wandelen, hiken, trailrunnen en biken doe ik graag. In de winter komen daar sneeuwschoenwandelen en skiën bij. Verder hou ik van schilderen, schrijven, lezen en muziek. En pannenkoekenplantjes. 😄

 

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Ons behandelteam

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer