Ga naar de inhoud
Maaike Zantema | Nederlands Astmacentrum Davos

“Het is nog altijd bijzonder om te ervaren dat het klimaat echt iets goeds doet voor onze patiënten, eindelijk weer wat makkelijker ademhalen en geen druk meer op de borst. Doordat patiënten zich fysiek beter gaan voelen en weer meer energie krijgen, willen en gaan ze ook steeds meer aan de slag met hoe ze dat gevoel zouden kunnen behouden als ze weer thuis zijn.”

Verpleegkundige & Kwaliteitsfunctionaris

Maaike Zantema

Plus beeldmerk | Nadavos

Maaike Zantema

Sinds 1999 ben ik werkzaam als verpleegkundige in het NAD. De verpleegkundige is de enige discipline die 24/7 aanwezig is in de kliniek en het eerste (medische) aanspreekpunt. Ik draai graag alle diensten omdat elke dienst weer zijn eigen werkzaamheden heeft en je de patiënten meemaakt op alle momenten van de dag. In de avond kun je bijvoorbeeld vaak wat langer contact hebben dan overdag als ze hun programma volgen.

Sinds 3 jaar ben ik tevens 1 dag in de week kwaliteitsmedewerker, samen met Marieke Drijver vormen wij de afdeling Kwaliteit & Veiligheid. Dit is een leuke en afwisselende taak naast het verpleegkundige werk.

Het is mooi om te zien hoe patiënten gebruik maken van de mogelijkheden die Davos en het behandelteam hen biedt. Daardoor blijft mijn motivatie om hier te blijven werken nog steeds hoog.

Het is nog altijd bijzonder om te ervaren dat het klimaat echt iets goeds doet voor onze patiënten, eindelijk weer wat makkelijker ademhalen en geen druk meer op de borst. Doordat patiënten zich fysiek beter gaan voelen en weer meer energie krijgen, willen en gaan ze ook steeds meer aan de slag met hoe ze dat gevoel zouden kunnen behouden als ze weer thuis zijn.

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Ons behandelteam

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer