Ga naar de inhoud
Karin Fieten | Nederlands Astmacentrum Davos

“Als u in het NAD opgenomen wordt, hoop ik dat u ook bereid bent om mee te doen met een van de wetenschappelijke studies die op dat moment worden gedaan.”

Onderzoeker & Klinisch epidemioloog

Karin Fieten

Plus beeldmerk | Nadavos

Karin Fieten

Ik ben gepromoveerd klinisch epidemioloog en onderzoeker bij het NAD en SIAF (Zwitserse Instituut voor Allergie en Astma Onderzoek, Universiteit Zürich). Ik hou me binnen het NAD bezig met het opzetten en coördineren van wetenschappelijke studies. Er zijn nog veel onderzoeksvragen op het gebied van klinische longrevalidatie op hoogte waar we nog geen antwoord op hebben.

Mijn taak is om te proberen zoveel mogelijk van deze onderzoeksvragen te beantwoorden en zo meer te weten te komen over deze interessante en unieke behandelmogelijkheid voor patiënten met ernstig astma. Er zijn onderzoeksvragen op het gebied van de effectiviteit van longrevalidatie op hoogte, zowel klinisch als ook fysiotherapeutisch, hoe lang het effect vastgehouden wordt, wat gedaan kan worden om patiënten zoveel mogelijk te ondersteunen in Nederland, welke patiënten het meeste baat hebben bij een behandeling op hoogte, tot meer basale vragen over hoe en waarom klinische longrevalidatie op hoogte werkt. Om deze vragen te kunnen beantwoorden, werken we samen met verschillende academische ziekenhuizen in Nederland en Zwitserland en met andere hooggebergteklinieken in Europa.

Als u in het NAD opgenomen wordt, hoop ik dat u ook bereid bent om mee te doen met een van de wetenschappelijke studies die op dat moment worden gedaan.

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Ons behandelteam

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer