Ga naar de inhoud
Berry van Kats | Nederlands Astmacentrum Davos

“Mensen mogen van mij verwachten dat ze met kennis, aandacht, warmte en een lach begeleid worden. Een vleugje humor draagt ook bij aan mijn eigen werk plezier.”

Diëtiste

Berry van Kats

Plus beeldmerk | Nadavos

Berry van Kats

Mijn naam is Berry van Kats. Ik werk bijna 40 jaar als diëtist en sinds 2017 werk ik ook bij het NAD. Ik werk vanuit Nederland en heb contact met Zwitserland via beeld bellen/teams. Ik probeer 2 à 3 maal per jaar naar de Davos te komen.

Bijna 40 jaar ervaring brengt met zich mee dat ik vrijwel alle soorten hulpvragen voorbij heb zien komen. Ik ben ongeveer 10 jaar lid geweest van de kwaliteitsgroep COPD. In die tijd ben ik me ook meer gaan verdiepen in astma. Ik vind het mooi om mensen te kunnen informeren en begeleiden bij het aanpassen van voedingspatronen die een bijdrage kunnen leveren aan een betere kwaliteit van leven. Niet iedereen heeft zin om met een diëtist in gesprek te gaan: onderliggend idee: “dan moet ik …/ dan mag ik geen..”. Gelukkig weten steeds meer mensen dat een diëtist ze kan helpen bij het inzichtelijk maken van voordelen en nadelen van hun keuzes. Mensen maken zelf hun keuzes. Een diëtist kan helpen bij het veranderen van voedingsgewoonten. Vaak een proces van vallen en opstaan.

Mensen mogen van mij verwachten dat ze met kennis, aandacht, warmte en een lach begeleid worden. Een vleugje humor draagt ook bij aan mijn eigen werk plezier. Naast mijn werkzaamheden als diëtist ben ik ook werkzaam als leefstijlcoach en geef ik regelmatig workshops en trainingen.

Naast mijn werk staat gezellig eten met mijn man op de 1e plaats. Samen aan tafel met vrienden en familie vind ik ook een groot feest. Ik ben verslaafd aan de Rotterdamse markten. Elke week ga ik met weer nieuwsgierig op pad naar de groenteboer, de kaasboer, de noten en olijven kraam. Ik zoek graag ontspanning in de natuur – langs het water, meestal wandelend of fietsend.

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Ons behandelteam

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer