Ga naar de inhoud

2021 Sponsorfietstocht

Plus beeldmerk | Nadavos

Fiets Sponsortocht

Van het Sophia Kinderziekenhuis naar het Nederlands Astmacentrum Davos

Op 11 juli zullen wij (Fabian, Sjoerd, Tom en Wytse) vanuit het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam met de fiets vertrekken om naar het Nederlands Astmacentrum Davos te fietsen. Dit doen we met het doel geld op te halen voor kinderen met ernstig astma. Deze sponsortocht van ruim 900 km en ~8000 hoogtemeters willen wij afleggen in 6 dagen.

Als arts-onderzoeker ben ik (Wytse) werkzaam op de afdeling kinderlongziekten van het Sophia Kinderziekenhuis. Mijn promotieonderzoek richt zich volledig op de rol van de kleine luchtwegen bij kinderen met ernstig astma. In mijn werk als arts-onderzoeker maak ik (in)direct mee wat voor heftige ziekte ernstig astma is voor kinderen en wat de impact hiervan is op de levenskwaliteit van deze kinderen.

Al lange tijd liep ik met het idee om met een sponsortocht geld op te halen voor kinderen met deze aandoening. De enthousiaste verhalen van mijn collega’s over hun tocht over de Weissensee(Skate4air) om geld op te halen voor kinderen met Cystic fibrose hebben mij uiteindelijk doen besluiten om de daad bij het woord te voegen en deze sponsorfietstocht te organiseren. Mijn promotor Prof. Tiddens is tientallen jaren geleden, in het kader van een sponsortocht voor kinderen met Cystic fibrose, ook naar Davos gefietst. Destijds werd er ruim 500 000 gulden opgehaald voor kinderen met Cystic Fibrose. Toen ik hem over mijn plan vertelde was hij ook erg enthousiast.

Toen ik het idee van een sponsorfietstocht voorlegde aan Fabian, een goede vriend van mij, was ook hij direct enthousiast. Voor hem is het ook een betekenisvolle sponsortocht omdat hij als kind ook last heeft gehad van astma. ‘’ maar gelukkig heeft hij er nu geen last van’’. Daarnaast is zijn vriendin longarts in opleiding, dus nog een (in)directe connectie met astma. Fabian en ik hebben samen de route uitgestippeld en zijn gaan kijken wat er allemaal voor nodig was.

Tijdens een samenkomst met vrienden vertelden we ons plan, waardoor direct nog 5 enthousiaste vrienden er zich bij aan wilden sluiten. Ons wielerteam zal uiteindelijke bestaan uit 4 personen. Sjoerd, Tom, Fabian en mijzelf. Daarnaast zijn we erg blij dat Jorg, Dirk en Jens ons zullen gaan begeleiden in de volgauto rijden. Zij zullen de foeragerende en technische ondersteuning voor hun rekening nemen.

We zullen tijdens deze tocht momenten flink ‘’Buiten Adem’’ zijn maar dat is onze eigen keuze, met een mooi doel. Kinderen met ernstig astma zijn vaak buiten adem zonder dat het hun keuze is. Dit is de reden dat wij met deze sponsortocht de zorg voor kinderen met ernstig astma weer een stukje beter willen maken. Het geld wat we ophalen zal o.a. besteed worden aan medische hulpmiddelen om thuismonitoring van ernstig astma te verbeteren. Inmiddels hebben we al bijna 7000 euro opgehaald (https://www.kominactievoorsophia.nl/team/team-voor-ernstig-astma). Het doel is om in ieder geval 10000 euro op te halen, maar het liefste nog heel veel meer. De route is uitgestippeld, er wordt hard getraind en druk naar nog meer sponsoren gezocht. Wij zouden jullie willen vragen om deze sponsortocht zo veel mogelijk te delen en te doneren voor kinderen met ernstig astma. Alvast bedankt hiervoor!

Wytse van den Bosch

2021 Sponsorfietstocht | Nadavos
Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord