Ga naar de inhoud

2020 NAD & Covid-19 maatregelen

Plus beeldmerk | Nadavos

2020 NAD & Covid-19 maatregelen

Beste lezer,

Graag informeren wij u over de impact van het Corona virus op de zorgverlening binnen het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD). Per heden hebben we op basis van zorginhoudelijke en maatschappelijke argumenten besloten om per direct volledig af te schalen in onze kliniek in Davos.

We beseffen dat deze beslissing een enorme impact heeft op onze patiënten. Echter alles draait nu om een juiste inschatting te maken waar onze patiënten het beste de Covid-19 crisis kunnen uitzitten. Ondertussen is ook in Zwitserland en in het kanton Graubünden de noodtoestand uitgeroepen. De kans is groot dat het Zurcher RehaZentrum in Davos, waar de kliniek van het NAD ook in huisvest, op korte termijn gebruikt gaat worden voor noodopvang van Covid-19 patiënten uit de regio. Het mag duidelijk zijn dat onze electieve zorg voor deze kwetsbare groep astmapatiënten hier nu tijdelijk niet meer op zijn plaats is.

Maandag 16 maart hebben wij het grootste gedeelte van onze patiënten succesvol teruggebracht naar Nederland. Hier zullen ze thuis, gebruik makend van ’thuisisolatie maatregelen en social distancing’ de crisis uitzitten. Er zitten momenteel nog drie patiënten in het NAD, deze hopen we de komende dagen terug naar Nederland te brengen. Op dit moment zijn we bezig een goed plan te maken om de patiënten in Nederland een goed nazorg traject te bieden en te zorgen voor een goede overdracht naar de longarts in Nederland. Het aanmelden van nieuwe patiënten kan nog steeds plaatsvinden. We zullen u op de hoogte houden wanneer we de opnames van nieuwe patiënten in het NAD weer herstarten.

Ondertussen gaan wij in overleg met de Zwitserse gezondheidsautoriteit bekijken hoe ook wij ons steentje kunnen bijdragen aan de Covid-19 crisis in de regio Davos.

In gedachten zijn wij ook bij al die andere collega’s en werkenden die keihard hun best doen deze crisis te bezweren. Samen staan we sterk.

Namens het hele team NAD:

Tim Roldaan, directeur NAD
Marieke Drijver, longarts
David Prins, longarts

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord