Ga naar de inhoud

2020 Longverpleegkundigensymposium

Plus beeldmerk | Nadavos

ASTMA ON TOP: LIFESTYLE

Voor (kinder)longverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners en verpleegkundigen met het aandachtsgebied astma tot deelname aan het Longverpleegkundigen Symposium 2020:

Namens het Nederlands Astmacentrum Davos nodig ik je van harte uit voor het 15e symposium voor longverpleegkundigen met aandachtsgebied astma. De diagnostiek en behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma is vaak een complexe puzzel en kan in de dagelijkse praktijk een behoorlijke uitdaging zijn. Om je te ondersteunen in deze boeiende uitdaging is er voor jou, zorgprofessional met als aandachtsgebied astma, dit symposium.

Er zijn momenteel veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (ernstig) astma. Wie komt voor welke behandeling in aanmerking en wat komt daar allemaal bij kijken? Daarbij moet secuur worden gekeken naar alle ‘treatable traits’. We zullen je ook dit jaar weer meenemen in deze nieuwe ontwikkelingen en alle aspecten die daarbij komen kijken. En hoe organiseer je deze zorg nou optimaal in jouw ziekenhuis? Verder zullen we ons specifiek richten op het thema ‘leefstijl’. Een zeer relevant onderwerp dat in heel veel aspecten van de behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma naar voren komt. Hoe zorg je nou eigenlijk dat je patiënt zijn gedrag daadwerkelijk verandert? Wat weten we van voeding en astma? Wat doet stress met een astma patiënt en hoe zorg ik dat ik als zorgprofessional zelf alle ballen in de lucht houd?

Om het beste uit het symposium te halen streven we naar interactieve workshopsessies waarin bovenstaande items aan bod zullen komen. We dagen je uit om interactief deel te nemen aan de workshops en vragen je dan ook om casuïstiek uit de dagelijkse praktijk mee te nemen. Op die manier kunnen we goed op jouw vragen uit de praktijk ingaan en haal jij zelf het beste uit het symposium.

Met ondersteuning van de Vereniging Nederland-Davos is het opnieuw gelukt om het symposium te organiseren en betaalbaar te houden voor jou als deelnemer. Wij hopen je met dit symposium te kunnen voorzien van nieuwe kennis maar vooral ook praktische handvaten, zodat je weer met hernieuwd enthousiasme in jouw dagelijkse praktijk aan de slag kunt gaan met dit boeiende vak. Zodat patiënten met (ernstig) astma de beste zorg krijgen.

Voor meer informatie over het programma, kosten en natuurlijk het aanmelden ga dan naar onderstaande website:
www.astmaontop.nl

Van harte uitgenodigd!

Marieke Drijver-Messelink
Longarts NAD / Symposium Voorzitter

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord