Ga naar de inhoud

2019 Astma on Top Symposium

Plus beeldmerk | Nadavos

2019 Astma on Top Symposium

Bij mijn benoeming als Longverpleegkundige van het Jaar hoorde als prijs ook gratis deelname aan het jaarlijkse congres voor longverpleegkundigen in Davos, Astma on Top.
Ik was nog niet eerder naar dit congres geweest. Ook al hoorde ik enthousiaste verhalen van diverse collega’s, de reis er naar toe weerhield mij vooral om mij op te geven voor dit congres. Nu ik zo’n prijs had gewonnen, moest het er toch eens van komen. En het was de aardig slapeloze busreis dubbel en dwars waard! Want wat heb ik genoten van de hartelijke ontvangst op het Nederlands

Astmacentrum, de schitterende omgeving, de interessante lezingen en workshops, de gezellige groep (waarbij ook de verpleegkundigen van de astmakliniek en de sprekers met ons mee-aten en meededen met de activiteiten), de leuke middag-activiteiten, het heerlijke eten. Het congres stond natuurlijk in het teken van ernstig astma en de hooggebergtebehandeling die hier wordt gegeven. Vooral de ontmoeting met een paar astmapatiënten die momenteel opgenomen zijn in het NAD vond ik een meerwaarde.

2019 Astma on Top Symposium | Nadavos

Vanuit hun ervaring en beleving hoorde ik wat een opname in Davos met iemand doet, hoe het programma er uit ziet, wat de wensen zijn van de patiënten bij terugkeer in Nederland. Toch verrassend dat ze allen aangaven het – ondanks de grote afstand met hun partners/ gezinnen – prettig vinden dat ze hier behandeld worden.

Tussen het informatieve gedeelte door, was er voldoende gelegenheid om met andere deelnemers, maar ook met het personeel van het NAD, informatie uit te wisselen en kennis te delen.
Tot slot was het fantastische weer – zon en strak blauwe lucht – de kers op de taart. Het voelde als een heerlijke vakantie!

Astrid Koopmans
Longverpleegkundige Icare Thuiszorg ZO Drenthe

Groepsfoto behandelteam | Nadavos

Maak kennis met ons team

Ons team staat voor u klaar. Maak kennis met ons en bekijk de teampagina.

Deel dit bericht, kies uw platform

NEDERLANDS ASTMACENTRUM DAVOS

Aanmelden als verwijzer

Heeft u een vraag? We staan u graag te woord