Medisch maatschappelijk werker m/v

Voor het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) in Zwitserland, zijn we per augustus 2021 (aanvangsdatum is bespreekbaar) op zoek naar een: Medisch maatschappelijk werker. Altijd al bergen willen verzetten met collega’s? Ben je sociaal, flexibel, empathisch en heb je affiniteit met onze doelgroep? Werk je graag met mensen op een unieke locatie, kun je vooral zelfstandig werken, maar ben je ook een teamspeler? Neem dan contact met ons op!

Aantal uren
Vaste aanstelling voor 28 uur per week

Het Nederlands Astmacentrum Davos

Het NAD (www.nadavos.nl) is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ernstig en complex astma. Wij helpen patiënten, vanaf 16 jaar en ouder met ernstig astma, de regie over hun eigen leven weer terug te nemen.

Het NAD ligt op 1663 meter hoogte in de Zwitserse bergen. Dit biedt schone lucht, vrij van prikkels en luchtverontreiniging. Dat maakt het NAD voor veel astmapatiënten een plek om letterlijk op adem te komen. Onze organisatie draait op experts met een goed hart: gedreven specialisten die onze patiënten met aandacht bijstaan.

De functie
Als medisch maatschappelijker werker ben je de “spin in het web” van de behandeling. Je bent erg belangrijk voor het directe patiëntencontact. Je houdt de rode lijn vast van de opname en behandeling. Het doel is om zoveel mogelijk gezondheidswinst te behalen gedurende de opname en een plan te maken voor behoud hiervan in NL. Je begeleidt patiënten bij psychosociale vraagstukken en de daarmee samenhangende materiele en /of immateriële hulpverlening. Je informeert, bemiddelt, ondersteunt en adviseert patiënten.

Je hebt ervaring in groepsdynamica en kan bijdragen aan een veilige en positieve groepssfeer. Je bent tevens flexibel inzetbaar in de directe patiëntenzorg daar waar de patiënt ondersteund en begeleid kan worden.

Je bent onderdeel van het multidisciplinaire team en neemt deel aan behandelvergaderingen en stemt de eigen behandeling af op het multidisciplinair handelen. Je rapporteert en draagt bij aan de dossiervorming. Je levert een bijdrage aan het tot stand komen en de evaluatie van het behandelplan.

Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega die beschikt over:

  • Een afgeronde HBO opleiding richting SPH, MWD of HBO-V
  • Minimaal 3 jaar ervaring binnen de zorg
  • Rijbewijs-B; zelfstandig met patiënten in de kliniekbus op pad kunnen.
  • Basiskennis EHBO / reanimatie (tevens ook jaarlijkse scholing volgen in NAD).

Profielschets

  • Empathisch, geduldig en relativeringsvermogen.
  • Zelfstandige, pro actieve houding.
  • Probleemoplossend vermogen.
  • Flexibel inzetbaar; ook in weekenden en avonduren.
  • Ervaring in gesprekstechnieken.
  • Gevoel voor humor.

Wij bieden
Inschaling naar FWG 55 (Cao ziekenhuizen) afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Een koers- en koopkrachtcorrectie voor het duurdere levensonderhoud in Zwitserland. Tijdelijke huisvesting, direct naast de kliniek, kan worden verzorgd door het NAD.

Meer informatie
Heb je interesse of wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met dhr. D. Prins, operationeel manager Davos, op telefoonnummer +41 81 417 8520 of mevr. X. Cuppen, medisch maatschappelijk werk, telefoonnummer +41 81 417 8527.

Solliciteren
Je motivatiebrief en CV met foto kun je sturen naar [email protected] en [email protected] onder vermelding van vacature Maatschappelijk werk.

Sluitingsdatum: eind april 2021