Voor het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) in Zwitserland, zijn we per 1 januari 2020 op zoek naar een:

Fysiotherapeut(e)

Aanstelling voor 28-32 uur per week

Het NAD

Het Nederlands Astmacentrum Davos behandelt zowel volwassenen als jongvolwassenen met moeilijk behandelbaar astma. Met specialistische kennis, individuele aandacht, overtuiging en motivatie, zodat patiënten weer de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Het NAD ligt op 1650 meter hoogte in de Zwitserse bergen. Davos biedt in elk seizoen uitgebreide mogelijkheden voor conditieversterkende buitenactiviteiten als wandelen, fietsen, langlaufen en sneeuwschoen lopen. Ook zijn er binnen activiteiten zoals zwemmen, fitness, sport en spel. Dat maakt het NAD voor veel astmapatiënten een plek om letterlijk op adem te komen.

De functie

Als fysiotherapeut doe je het fysiotherapeutische onderzoek en je stelt in overleg met het multidisciplinaire behandelteam het fysiotherapeutische behandelplan op.  Daarnaast behandel je patiënten met als doel het verbeteren van de ademvoorwaarde middels gerichte ademhalingstherapie. Je begeleidt je patiënten bij het verbeteren van algehele spierkracht en uithoudingsvermogen, het voorkomen, verminderen, en/of opheffen van blessures aan het bewegingsapparaat. Je voert het fysiotherapeutisch behandelplan uit waarbij diverse therapievarianten worden toegepast; zo voer je naast individuele behandelingen ook groepsgewijze behandelingen uit. Als fysiotherapeut geef je tevens gezondheidsvoorlichting aan de patiënten.

Je maakt daarbij onderdeel uit van een behandelteam waarin meerdere disciplines vertegenwoordigd zijn (longarts, verpleegkundigen, psycholoog, psychomotorisch therapeut, bewegingsagoog en zorgcoördinator). Je werkt nauw samen met de bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut en je biedt ook bewegingsonderdelen aan, zoals fitness, zwemmen, wandelingen, yoga, sport & spel.

Je rapporteert mondeling en schriftelijk, draagt zorg voor dossiervoering in het elektronisch patiëntendossier en je zorgt voor eventuele nazorg in Nederland.

Functie-eisen


Wij zoeken een enthousiaste collega die beschikt over:

 • Afgeronde HBO opleiding Fysiotherapie;
 • Ervaring in de longrevalidatie;
 • Opleiding NPI COPD/Astma en/of ademontspanningstherapie (methode van Dixhoorn) strekt tot de aanbeveling;
 • Bij voorkeur aantoonbare affiniteit met psychosomatiek
 • Ervaring met elektronisch patiëntendossier;
 • In bezit van Rijbewijs-B.

Profielschets

 • Empathisch, geduldig en relativeringsvermogen;
 • Zelfstandige, pro actieve en creatieve houding;
 • Teamspeler;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Flexibel inzetbaar.

Wij bieden

Inschaling naar FWG 55 (Cao Ziekenhuizen), afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Een koers- en koopkrachtcorrectie voor het duurdere levensonderhoud in Zwitserland. Tijdelijke huisvesting (in Davos) kan worden verzorgd door het NAD.

Meer informatie

Heb je interesse of wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Dhr. Horsman operationeel manager Davos, op telefoonnummer +41 81 417 8521 of e-mail adres: h.horsman@nadavos.nl. Of met mevr. Gerretsen op het e-mail adres E.Gerretsen@nadavos.nl.

Solliciteren

Je motivatiebrief en CV met foto kun je sturen naar h.horsman@nadavos.nl onder vermelding van vacature FT.

Sluitingsdatum

1 oktober 2019