Bewegingsagoog m/v

Voor het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) in Zwitserland, zijn we op zoek naar een

Bewegingsagoog m/v

24 uur per week vanaf 1 april 2019

Het NAD

Het Nederlands Astmacentrum Davos behandelt volwassenen met ernstig astma. Met specialistische kennis, individuele aandacht, overtuiging en motivatie, zodat patiënten weer de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Het NAD ligt op 1650 meter hoogte in de Zwitserse bergen.

Davos biedt in elk seizoen uitgebreide mogelijkheden voor conditieversterkende buitenactiviteiten als wandelen, fietsen, langlaufen en sneeuwschoenlopen. Ook zijn er binnenactiviteiten zoals zwemmen, fitness, sport en spel. Dat maakt het NAD voor veel astmapatiënten een plek om letterlijk op adem te komen.

De functie

Als bewegingsagoog draag je zorg voor het verrichten van bewegingsactiviteiten ten behoeve van conditieverbetering, maar stimuleert ook eigen activiteiten van de patiënten met ernstig e/o moeilijk behandelbaar astma. Op deze wijze ontwikkelen patiënten een betere balans tussen belasting en belastbaarheid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het geven van gezondheidsvoorlichtingen, het opstellen, uitvoeren en evalueren van doelen en ontwikkeling van het bewegingsprogramma. Je rapporteert mondeling en schriftelijk, draagt zorg voor dossiervoering in het elektronisch patiëntendossier en je begeleidt de patiënt naar eventuele nazorg in Nederland. Je maakt deel uit van een multidisciplinair behandelteam (longarts, verpleegkundigen, psychologen, psychomotorisch therapeut, fysiotherapeuten, zorgcoördinator en activiteitenbegeleider). Het beweegaanbod wordt afgestemd met het paramedisch team. Dit team bestaat uit fysiotherapeuten, psychomotorisch therapeut en een bewegingsagoog. De activiteiten worden veelal in groepen aangeboden, maar vindt soms ook individueel plaats.

De patiëntengroep bestaat uit zowel volwassenen als jongvolwassenen.

Functie-eisen

  • Wij zoeken een enthousiaste collega die beschikt over:
  • Afgeronde MBO of HBO Bewegingsagogie
  • Ervaring met de doelgroep astma en psychosociale problematiek
  • In bezit van Rijbewijs-B

Profielschets

 • Empathisch, geduldig en relativeringsvermogen
 • Zelfstandig, pro actieve en creatieve houding
 • Teamspeler
 • Probleemoplossend vermogen
 • Flexibel inzetbaar
 • Gezonde dosis humor

Wij bieden

Inschaling naar FWG 50 (Cao Ziekenhuizen), maximaal € 3490,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Een koers- en koopkrachtcorrectie voor het duurdere levensonderhoud in Zwitserland. Tijdelijke huisvesting (naast de kliniek)) kan worden verzorgd door het NAD.

Meer informatie

Heb je interesse of wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Harry Horsman, operationeel manager Davos, op telefoonnummer +41 81 417 8521.

Solliciteren

Je motivatiebrief en CV met foto kun je sturen naar h.horsman@nadavos.nl onder vermelding van vacature BA 04-2019.

Heeft u een vraag ? Wij staan u graag te woord.

+31 6 31 00 29 05
Stuur een e-mail