Blog 6, het einde is inzicht!

Positieve tussenevaluatie

Het is al weer even geleden dat mijn laatste blog online werd geplaatst. Het was erg druk maar ik ben ook goed vooruitgegaan. In de 5de week hadden we onze tussen evaluatie week. Dat hield in: Longfunctie/ testen en aan het einde van de week een tussenevaluatie gesprek met de longarts en zoco. Vanaf die week had ik eindelijk het gevoel dat het de goede kant op ging en dat ik mijn plekje heb gevonden. Tuurlijk het heeft even tijd gekost maar dat geeft niet. De tussen evaluatie was erg positief. Alle cijfers gaan de goede kant uit en ook mijn conditie/energie had al grote stappen gemaakt. Dus het advies: lekker zo door gaan en een nog beter basis leggen was zeker goed nieuws voor mij.

Spannende tijden

Natuurlijk speelt er nu al een tijdje alle onzekerheid om het corona virus en ook hier is dat dan toch een onderdeel wat ze goed in de gaten houden. Iedereen was in het begin een beetje zenuwachtig en gestrest over het feit van wat als het hier komt en zijn wij toch echt een gevoeligere groep. Gelukkig is nu duidelijk dat dat in principe niet het geval is maar natuurlijk moeten we altijd goed opletten. Wel moeten we helaas bepaalde uitjes en situaties mijden. Zo kon ons uitje naar landgard helaas niet door gaan. Dit omdat er zoveel mensen komen (het is een soort Batavia stad) en zo’n plek is dan een risico plek. Ook kijken we uit voor plekken waar veel mensen tegelijk komen maar dit is natuurlijk voor onze eigen veiligheid.

Vriendinnetje weer naar huis

Als je zo lang 24/7 met iemand optrekt is het natuurlijk logisch dat je goede banden opbouwt. Dat heb ik met Charlotte. We zijn bijna net zo oud en zitten natuurlijk in hetzelfde schuitje. Soms het je gewoon personen waar het gelijk mee klikt en dat heb ik dus met haar. Jammer genoeg zat zij in het groepje voor mij en die gingen dus afgelopen maandag naar huis. Vorige week voelde dat al helemaal gek maar we hebben er nog een goede laatste week van gemaakt samen. Toen het maandag toch echt zo ver was, was het vreemd om haar en 8 andere mensen uit te zwaaien. Wanneer er 9 mensen vertrekken veranderd toch wel de hele groep. Hoe jammer het ook was, over 3 weken zie ik Charlotte al weer dus leuke dingen in het vooruitzicht. Natuurlijk kwamen er ook weer nieuwe mensen voor terug. Overdag kwamen er al 3 minder/jongeren en avonds nog eens 4 volwassen vrouwen. Ik vind het leuk om te zien hoe de hele groep dan weer veranderd en om nieuwe mensen te leren kennen.

Laatste fase van de opname

Deze week ben ik mijn 7de week alweer ingegaan. Dat houdt in de laatste 3 weken van de opname. Deze staan in het teken van alles er uit halen wat er in zit en voorbereiden om over 3 weekjes weer naar huis te mogen. Volgende week komen mijn ouder met twee vrienden en mijn jongste zusje Doutzen. Ik kan niet wachten om ze weer te zien en om te laten zien hoe het net mij gaat. In deze weken ben ik al zo erg opgeknapt dat ik nu al kan zeggen dat het een geslaagde opname voor mij is. Als mijn ouders weer weg gaan dan hoef ik nog maar een week en dan mag ik zelf ook weer lekker naar huis. Terug naar mijn vriend, vrienden, familie en ons nieuwe huisje.

Bekijk de vorige blog
Bekijk de volgende blog