Voor zorgprofessionals met aandachtsgebied astma
Vanuit het Nederlands Astmacentrum Davos

  • Datum: 22 oktober 2020

  • Aanvang: 20:00 tot 21:15 uur

  • Locatie: online

Programma webinar

20:00-20:25 uur:
Waarom behandeling op hoogte werkt
Door: M. Drijver-longarts

In deze sessie bespreken we het unieke voordeel van revalideren in het alpine klimaat. We blikken onder andere terug op de resultaten van de dit jaar gepubliceerde REFRAST studie. In deze studie is het verschil onderzocht tussen klinische longrevalidatie op hoogte en op zeeniveau.

20:25-20:50 uur:
Het belang van fysiotherapie bij ernstig astma
Door: A. de Vries-fysiotherapeut

In deze sessie wordt besproken wat de fysiotherapeut kan bijdragen aan de behandeling bij moeilijk behandelbaar of ernstig astma. We bespreken welke resultaten we zien als fysiotherapeuten van het NAD  en hoe we werken als onderdeel van een multidisciplinair team.

20:50-21:15 uur:
Multidisciplinaire aanpak en treatable traits
Door: D.J. Prins-longarts

Een multidisciplinaire aanpak vanuit diverse disciplines is essentieel om alle potentiele bijdragende factoren (treatable traits) rondom het astma in kaart te brengen. We bespreken in deze sessie enkele belangrijke traits, hoe je ze in kaart kan brengen en wat voor winst dit kan opleveren.

Aanmelden

    Hierbij schrijf ik mij in voor het webinar ‘Ernstig astma onder controle krijgen: een multidisciplinaire benadering op hoogte’ op 22 oktober a.s.. Ik geef het Nederlands Astmacentrum Davos toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor het contact omtrent het webinar en de uitnodiging.